En Sıcak Konular

LPG tankeri yangını söndürüldü!

5 Ekim 2008 14:50 tsi
Yeşilköy'de alt geçitte sıkışan LPG yüklü tankerde oluşan kıvılcımlar nedeniyle çıkan yangın yaklaşık 3 saatte söndürülebildi. Tankerde gaz kaçağı önlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Yeşilköy'de bir LPG tankerinde çıkan yangının söndürüldüğünü ve gaz kaçağının önlendiğini bildirdi.

Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Tankerdeki yangın, su ile soğutulduktan sonra köpükle boğularak söndürüldü'' dedi.

Tankerde gaz kaçağı olabilecek yerleri, ''Tıkaç'' tabir edilen malzemeyle kapattıklarını anlatan Karahan, bunun ardından yapılan ilk kontrollere göre gaz kaçağı bulunmadığını belirtti.

Olay sırasında ''Patlama'' değil, ''Parlama'' olduğunu ifade eden Ali Karahan, ''Tankerin üstündeki kapağın köprü altına çarpması sırasında çıkan yüksek ses, çevredeki vatandaşlarca patlama olarak algılanmış olabilir'' diye konuştu.

Bu arada 34 UFC 66 plakalı LPG tankerinin sürücüsü Mehmet Sak, ifadesine başvurulmak üzere Yeşilköy Polis Merkezi'ne götürüldü.

Sak'ın ilk ifadesinde, ''Alt geçitten geçmek isterken LPG tankının üzerindeki kapağın geçidin altına çarparak açıldığını ve yangının bunun üzerine meydana geldiğini'' anlattığı öğrenildi.

Öte yandan, Sirkeci-Halkalı arasında çalışan banliyö trenleri, olay nedeniyle bu bölgeden geçemiyor.

VATANDAŞLAR UÇAK DÜŞTÜ ZANNETTİ

Çevrede büyük paniğe neden olan yangın sırasında meydana gelen patlamaları evlerinde duyan vatandaşlar uçak düştüğünü zannetti. Şiddetli patlama sesi ile kendilerini dışarı atan vatandaşlar alevlerin metrelerce yukarıya yükseldiğini gördü. 
 
Edinilen bilgilere göre kaza 10:30 sıralarında meydana geldi. Mehmet Sak, Ambarlı'dan doldurduğu 34 UCS 66 plakalı tankeri ile yol çıktı. Sahil yolundaki akaryakıt istasyonlarına LPG vermeyi planlayan Mehmet Sak, 7.Uluslararası Gazi Koşusu nedeniyle yolların kapalı olduğunu gördü. Tankerini başka bir güzergahtan götürmeye çalışan Sak, Yeşilköy tren istasyonu yakınındaki altgeçitten geçebileceğini düşündü. Ancak tankerin üst kısmı 3 metre 20 santimetre yükseklikteki geçide çarptı. Tankerde meydana gelen delikten sızan gaz sürtünme ile birlikte oluşan kıvılcımlar sonucu parladı. Alev alev yanmaya başlayan tankerde patlamalar meydana geldi. Patlama seslerini evlerinde duyan vatandaşlar uçak düştüğünü zannederek kendilerini dışarı attı.

Tankerdeki patlamalarla birlikte tankerden kendini dışarı atan sürücü Sak, durumu itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede yayılan alevler tüm tankeri sardı. Bakırköy, Avcılar, Kocasinan itfaiye ekipleri tankere kontrollü olarak müdahale etti. Patlama riskine karşı çevredeki vatandaşlar uzaklaştırıldı. Tren seferleri durduruldu. Bu arada tren raylarının da patlama nedeniyle büyük hasar gördüğü belirtildi. Uzun süre alevlerin arasında kalan rayların eridiği öğrenildi. Yaklaşık 3 saat süren yangın itfaiyenen çabaları sonunda tamamen söndürüldü. Sahil yolu tanker yangının söndürülmesiyle birlikte yeniden trafiğe açıldı.

aa - cihan



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,084 µs