En Sıcak Konular

Özkan'dan gene seçme saçmalar!

5 Ekim 2008 13:56 tsi
Özkan'dan gene seçme saçmalar! Özkan, son olarak, avukatları aracılığıyla ‘Benim mahkemece tutuklanmam Dreyfus Davasından farksızdır!’ gibisinden bi açıklama geldi... Alfred Dreyfus davasıyla Özkan’ın tutuklanması arasındaki benzerlik fareyle aslan arasındaki benzerli

Star Gazetesi'nden Aziz Üstel'in yazısından ilgili bölüm...

Tuncay Özkan’dan gene seçme saçmalar

Tuncay Özkan, Ergenekon soruşturması başladığında mangalda kül bırakmıyordu.

Hatta bi ara Ergenekon davasının kendisine yönelik bi tezgah olduğunu bile haykırdı.

Günler geçti..

Günleri haftalar izledi..

Nedense savcı, Tuncay Özkan’ı gözaltına almak gereğini duymadı..

Tuncay Bey buna çok sinirlendi..

Bu ulus yetmiş tane ordu çıkarır gerekti mi! diye naralandı... Hızını alamadı.. Beni de işkencelerden geçirin dedi... Olmadı... İşte bileklerim; vurun kelepçeleri... hazırım gitmeye... gelin, alın, götürün bi gece yarısı... diye bi avaza davrandı..

Ve sonunda muradına erdi..

Gözaltına alındı..

Hemen ben demokratım... ne darbesi... kim demiş... hangi 70 tane ordu... yalan ki yalanın en kuyruklusu türünden söylemleri basında yankılandı.

Sonra baktı... aa-aaah.. o da ne?! İşkence mişkence yok... Tekme tokat, sövgü mövgü, hayalara elektrik melektrik hak getire... bunlar Tuncay Bey’in özlemini çektiği söylenen, 12 Mart’larda, 12 Eylül’lerde kalmış...

Ve son olarak, avukatları aracılığıyla ‘Benim mahkemece tutuklanmam Dreyfus Davasından farksızdır! İftira kurbanıyım!’ gibisinden bi açıklama geldi...

Şimdi... Alfred Dreyfus davasıyla Tuncay Özkan’ın tutuklanması arasındaki benzerlik fareyle aslan arasındaki benzerlik gibi bi şey!

Tarihe Dreyfus Olayı diye geçen ünlü dava 1890’dan 1906 yılına değin Fransa’yı alt üst eden, ortasından ikiye bölen ve Dünya Zionist Örgütü’nün kurulmasına değin uzanan, kökeninde Musevi nefreti yatan, buram buram ırkçılık kokan bir rezilliktir.

Yüzbaşı Dreyfus, vatana ihanetten Kasım 1894’te tutuklanır, askeri mahkemece yargılanır ve Şeytan Adası’nda ömür boyu hapse mahkum olur.

Aradan iki yıl geçmeden, 1896 yılında, Ferdinand Esterhazy adındaki bir binbaşının gerçek suçlu olduğu anlaşılır; binbaşı suçunu itiraf eder... Gelin görün ki, Fransız Ordusu’nun komutanları bunu ciddiye almaz... Adam itiraf etmiş olmasına karşın, serbest bırakılır.

Derken Ocak 1898’de dev yazar Emile Zola devreye girer ve ‘J’accuse...!’ yani ‘Suçluyorum..!’ diye bir yazıyla Fransız Komuta Heyetinin rezilliklerini ortaya döker. Ve 1899’da Dreyfus Paris’e geri getirilir, yeniden yargılanır. Bu kez salt Yahudi olduğu için ırkçı komutanlarca, düzmece bir biçimde yargılanıp mahkum edildiği ortaya çıkar ve serbest bırakılır. Neden sonra, 1906’da Binbaşı olarak orduya döner, Birinci Dünya Savaşında dövüşür ve Yarbay rütbesiyle emekli olur.

Mahkemeleri ve Dreyfus Olayını baştan sona izleyen Macar asıllı Yahudi Gazeteci Theodor Herzl, Yahudi Devleti diye bi kitap yazar 1896’da ve Dünya Zionist Örgütü’nü kurar!

Buyrun bakalım... Tuncay Özkan’la Dreyfus arasındaki bağlantı ne ola?

Hiç. Sıfır. Türkiye’de aklı başında bir yazar kalkıp da Tuncay Özkan’ı savunup onu gözaltına alan savcıyı ya da tutuklayan yargıcı ‘Suçluyorum!’ diye ayaklanmış mı?

Aklı başında bi gazeteci ya da bi başkası kalkıp’ Dünya Tuncaylar Örgütü’nü’ mü kurmuş da biz bilmiyoruz!

Yeter artık be! Valla yeter! Eskilerin kifayetsiz muhteris (yetersiz açgözlü) diyebileceği insanlardan ulusça bıktık be!

 



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,239 µs