5 soru! | " /> 5 soru! | "/>

En Sıcak Konular

Hain saldırıda cevapsız kalan 5 soru!

5 Ekim 2008 14:01 tsi
Hain saldırıda cevapsız kalan 5 soru!
Terör örgütü PKK'nın Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na gerçekleştirdiği 5. hain saldırı Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Herkes bu 5 sorunun cevabını arıyor...

Terör örgütü PKK'nın Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na gerçekleştirdiği 5. hain saldırı Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Aynı karakola defalarca yapılan ve çok ağır bir kaybın verilmesine neden olan saldırıda ortaya çıkan ihmaller zinciri kamuoyunda tartışmaya açıldı. Hain saldırıyla ilgili olarak 5 sorununu cevabını aranıyor. İşte o sorular:

1- Aktütün Karakolu 1992 yılından 2008 yılına kadar 5 kez baskına uğradı. Ağır kayıpların verildiği saldırılarda toplam 44 asker şehit oldu. Her seferinde ders alınması gerektiği halde yine aynı hataya düşüldü. O halde karakolun yeri mi yanlış yoksa güvenlik zafiyeti mi var? 4 baskından niye ders alınmadı?

2- Türk Silahlı Kuvvetleri, aylardır PKK kamp ve tesislerini havadan bombalıyor. Her operasyon sonrası terör örgütünün elindeki mühimmatın imha edildiği açıklaması yapılıyor. Buna rağmen terör örgütünün ağır silahları bu operasyonlarda neden imha edilemedi?

3- Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan son açıklamada terör örgütünün ağır silahlar ile sınır ötesinden saldırdığı ifade ediliyor. Böyle bir açıklamaya karşın bu güne kadar PKK'nın elinde ağır silah olduğuna ilişkin neden bir istihbarat yok? Teröristlerin ağır silahlarla sınır ötesinden vurduğu söylendiği halde 2 uzman erbaş nasıl oldu da kaçırılabildi?

4- Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Bush arasında geçtiğimiz yıl Beyaz Saray'da yapılan zirvenin ardından ABD ve Türkiye arasında anlık istihbarat paylaşımı başlatıldı. Buna ek olarak İsrail'den alınan 'Heron' adı verilen insansız uçaklar bölgeyi havadan her an kontrol ediyor. Ayrıca Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "PKK'lı teröristleri BBG evinde gibi izliyoruz" şeklinde yaptığı açıklaması zihinlerde tazeliğini korurken hainler nasıl oldu da sınırdan içeriye 40 km sızabildi?

5- Sınırdaki ve Aktütün Karakolu'nun çevresinde bulunan termal kameralara ne oldu? Genelkurmay Elektronik Sistemler( GES) Komutanlığı'nın teröristlerin telsiz konuşmalarına göre hareket ve toplanma noktalarını öteden beri tespit edebilme imkanına sahip olunmasına karşın, saldırı öncesi istihbarat zafiyeti nasıl ortaya çıktı?

bugün



Bu haber 1,382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,732 µs