En Sıcak Konular

Kaza yapan tanker tam doluymuş

5 Ekim 2008 12:46 tsi
Yeşilköy'de alt geçide sıkışarak alev alan LPG tankerindeki gazın, yanarak bitmesi bekleniyor. Patlama ihtimaline karşı bölge çembere alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Yeşilköy Tren İstasyonu yakınındaki alt geçitten geçmeye çalışırken sıkışarak alev alan LPG tankerindeki gazın, yanarak bitmesini beklediklerini bildirdi.

Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşilköy'de üstünde tren rayları bulunan alt geçitte sıkışarak alev alan LPG tankerindeki yangına müdahale edildiğini ve yangının kontrol altına olduğunu söyledi.

Karahan, ''Tankerdeki yangın, çarpmadan dolayı oluşan kıvılcım nedeniyle başlıyor. Tanker tamamen dolu. Şu anda soğutma çalışmaları yapılıyor. Tankerdeki gazın yanarak bitmesini bekliyoruz. Yangın bölgesine doğrudan müdahale etmiyoruz. Zira bu kez yangının daha çok büyüme ihtimali ortaya çıkar'' dedi.

Bu arada, Yeşilköy Tren İstasyonuna yaklaşık 150 metre mesafede tren raylarının altından geçen alt geçitte yanmaya başlayan 34 UFC 66 plakalı LPG tankerine çok sayıda itfaiye ekibince müdahale ediliyor.

Polis ekipleri de herhangi bir patlama ihtimaline karşı bölgeyi güvenlik çemberine aldı.

GÖRGÜ TANIĞI: ''EVİMDE OTURURKEN BİR TRENİN GEÇMESİNDEN YAKLAŞIK 5 DAKİKA SONRA BÜYÜK BİR PATLAMA SESİ DUYDUM''

 Yeşilköy'de LPG tankerinde çıkan yangın öncesi patlamaların olduğu öne sürüldü.

Yeşilköy Tren İstasyonuna yaklaşık 150 metre mesafede rayların altından geçen alt geçitte yanmaya başlayan 34 UFC 66 plakalı LPG tankerine itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

Bu arada, görgü tanıklarından Murat Cebe, ''evinde otururken bir trenin geçmesinden yaklaşık 5 dakika kadar sonra büyük bir patlama sesi duyduğunu'' belirterek, ''Dışarı çıktım, tanker yanıyordu. Daha sonra da 2 patlama daha oldu. Büyük bir facia atlatıldı'' dedi.

Gül Göktepe ise ''Önce çok yoğun bir patlama sesi duyduk. 5 dakika sonra ikinci patlama oldu. Daha sonra bir patlama daha oldu. İlk itfaiye ekibi 10 dakika kadar sonra geldi ve müdahale etmeye başladı. Sağlık görevlilerine de haber verdik. Tankerin şoförünü görmedik ama duyduğuma göre araçtan atlayıp uzaklaşmış. Çok ucuz atlatıldığını düşünüyorum'' diye konuştu.

aa-haber7



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,487 µs