Amerika'da şok iddia! | " /> Amerika'da şok iddia! | "/>

En Sıcak Konular

Amerika'da şok iddia!

5 Ekim 2008 12:30 tsi
Amerika'da şok iddia!

Amerika Katrina kasırgası sırasında katliam yapmış...

ABD’de Yeşiller Partisi’nin başkan adayı McKinney Amerikan Devleti’nin Katrina kasırgası sırasında beş bin mahkumu kafalarından vurarak öldürdüğünü, cesetlerini de bir bataklığa attığını iddia etti

ABD’de başkanlık seçimlerine sayılı günler kala, Yeşiller Partisi’nin başkan adayı Cynthia McKinney, 2005 yılında gerçekleşen şiddetli Katrina kasırgası sırasında Amerikan Devleti’nin 5 bin mahkumu öldürdüğünü iddia etti. Eski Temsilciler Meclisi üyesi olan McKinney, bu mahkumların kafalarına kurşun sıkıldıktan sonra Lousiana’da bir bataklığa atıldığını ileri sürdü.

BELGE İMZALATMIŞLAR

ABD’de milliyetçi ve muhafazakár eğilimleriyle ön plana çıkan Fox News’in haberine göre öldürülen mahkumların çoğunun erkek olduğunu söyleyen McKinney, öldürenlerin de sessiz kalacakları yolundaki bir belgeye imza attığını ifade etti. McKinney, ‘Bir Ulusal Muhafız annesine şikayette bulundu. Ancak, veriler Pentagon’un bilgisayarında var’ şeklinde konuşarak iddiasının sağlam delillere dayandığını kaydetti.

PENTAGON İDDİAYI REDDETTİ

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Yarbay Les Melynk, McKinney’nin iddialarını ‘Amerika’da 5 bin kişi ortadan kaybolacak ve hiç kimse bunun farkına varmayacak. Öyle mi?’ diyerek sert bir şekilde eleştirdi. Fox News’in internet sitesindeki foruma katılan psikiyatrlar da McKinney’in bir doktora görünmesi gerektiğini söylediler.

SANSÜR UYGULANMIŞTI

Üç yıl önce Ağustos ayında ABD’nin New Orleans eyaletini vuran ve 1816 kişinin ölümüne, 81 milyar dolarlık maddi hasara yol açan olağanüstü şiddetli Katrina kasırgasının ardından ABD Federal Acil Yönetim Ajansı (FEMA) basına sansür uygulamaya çalışmış, ifade özgürlüğü savunucuları da Beyaz Saray’ı sert bir şekilde eleştirmişti.

Bush halkının desteğini kaybetmişti

ABD tarihinin en büyük kasırgalarından biri olan Katrina kasırgası sırasında 1836 kişi yaşamını yitirmişti. Ülkeye verdiği 81.2 milyar dolar zararla en yüksek maddi hasar getiren doğal felaket olan kasırgaya resmi ve yerel hükümetlerin tepkisi oldukça sert olmuş, ABD kongresi tarafından federal acil durum idare acente yöneticisi Michael D. Brown görevden alınmıştı. Buna rağmen, hükümetin bölgeye yardım sevketmekte ağır davrandığı yolundaki eleştiriler, Bush’un halktan gördüğü desteği büyük ölçüde azaltmıştı.

star


 



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,995 µs