Türk askerine saldırıyı kınıyoruz! | " /> Türk askerine saldırıyı kınıyoruz! | "/>

En Sıcak Konular

Barzani: Türk askerine saldırıyı kınıyoruz!

5 Ekim 2008 11:01 tsi
Barzani: ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Negroponte, Irak'ın kuzeyinde bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani ile görüştü. Negroponte ve Barzani, gece geç saatlerde Selahattin'de yaptıkları görüşme sonrası basının karşısına çıkarak açıklamalarda bulundular

Negroponte, Barzani ile, terör örgütünün Türkiye'de yaptığı saldırıyı konuştuklarını belirterek, "Çok çirkin bir saldırı, bu olayı kınıyoruz" dedi.

Barzani de saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Biz bu tür saldırıları kınıyoruz ve karşıyız. Ayrıca kesinlikle doğru da bulmuyoruz. Buradan esef duyduğumuzu bildiriyoruz. Bu saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Bir daha tekrarlanmamasını dileriz" diye konuştu.

Negroponte ve heyetiyle olumlu bir toplantı yaptıklarını, ABD ile Irak ve bölgesel yönetim arasındaki ilişkilerin de görüşüldüğünü ve dostluğa dikkat çekildiğini ifade eden Barzani, "Ayrıca Irak ve ABD arasındaki stratejik anlaşma konularını görüştük. Bizim görüşümüz bu konuda her zaman açıktır; her iki tarafın çıkarı doğrultusunda bir anlaşma istiyoruz" dedi.

Merkezi Bağdat hükümetiyle aralarında sorunlar olduğunu belirten Barzani, bu sorunların anayasa çerçevesinde çözülmesi gerektiğini söyledi. Barzani, "Yakında Bağdat'a ziyarette bulunacağız. Umarım orada bu sorunları çözeriz" diye konuştu.

Negroponte de ABD ile Irak arasındaki stratejik anlaşmanın her iki ülke çıkarına olacağını, birçok konu üzerinde anlaşıldığını belirterek, "Anlaşmaya çok yaklaştık" dedi. Negroponte, bütünüyle bir anlaşma olmadan içeriğinin açıklanmayacağını da ifade etti.

Kerkük ziyaretine de değinen Negroponte, "Geçen yılki ziyaretimde gördüklerime kıyasla oradaki durumun olumlu yönde değiştiğini fark ettim" dedi. Negroponte, Kerkük konusunda tüm tarafları tatmin edecek bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

hurriyet



Bu haber 303 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,334 µs