'Şehit cenazeleri Altınova olmasın!' | " /> 'Şehit cenazeleri Altınova olmasın!' | "/>

En Sıcak Konular

'Şehit cenazeleri Altınova olmasın!'

5 Ekim 2008 10:06 tsi
'Şehit cenazeleri Altınova olmasın!' ''Aktütün saldırısı Altınova kavgasını körüklemeye yönelik" diyen eski istihbaratçılardan önemli uyarı: "Şehit cenazelerinde provokasyona dikkat!"

Şemdinli'de 15 askerin şehit olması, Balıkesir'deki kavgayı körükleyeceği endişesini doğurdu. Bayramın ilk günü Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde iki aile arasındaki kavga Türk-Kürt çatışmasına dönüşmüş ve şehirde büyük infiale neden olmuştu. 
 
Saldırının var olan tedirginliği artırmasından endişe eden uzmanlar, şehit cenazelerinde dikkatli olunması uyarısında bulunuyor.

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, iki olayın arka arkaya gelmesinin tesadüf olmadığını söylüyor. İki aile arasındaki kavganın provokatörler yüzünden Türk-Kürt kavgasına dönüştüğüne dikkat çeken Orakoğlu, "Saldırının Balıkesir'deki olayla irtibatlı olduğunu düşünüyorum. Türk halkı çok ama çok dikkatli olmalı. Kesinlikle oyuna gelerek terör örgütünün ekmeğine yağ sürmemeli. Çünkü belli değerler kaşınarak, tansiyon yükseltilmeye çalışılıyor. PKK terör örgütünün temel gayesinin ülkede kaos oluşturarak iç savaş çıkarmak olduğu kesinlikle unutulmamalı. Psikolojik harekât yapılıyor, devlet ağırlığını koyarak asla buna izin vermemeli." diyor.

Eski MİT mensubu Mahir Kaynak da saldırının Balıkesir'deki kavganın bir parçası olduğuna inanıyor. Türkiye'de kardeş kavgası çıkarmanın amaçlandığını vurgulayan Kaynak, şu değerlendirmede bulunuyor: "Bu olayla birlikte PKK tam anlamıyla bir taşeron terör örgütü haline geldi. PKK'yı dış güçler kullanıyor. Asıl amaç Türkiye'nin Kuzey Irak'taki etkinliğini zayıflatmak. Bunu da Türk-Kürt kavgası çıkararak yapmak istiyorlar. Zaten ne yapmak istenildiği düşünüldüğünde bunu kimin organize ettiği açıkça anlaşılır. Bu saldırıyı kimse kullanmaya kalkmasın. Çünkü bu saldırı sonuçları itibarıyla ne Türk'e ne de Kürt'e yarar. Özellikle halk çok uyanık olmalı. Kesinlikle provokasyonlara gelmemeli."

Emekli Orgeneral Edip Başer, bir terör örgütünü bütünüyle yok etmenin ya da etkisiz hale getirmenin zor olduğunu belirtiyor. Başer, şunları söylüyor: "Arkalarında siyasi destek gördükçe buna fırsat bulacaklar. Ve biz de maalesef şehit vermeye devam edeceğiz."

Güvenlik Uzmanı Dr. Nihat Ali Özcan ise yerel seçimlerin bu saldırıda önemli bir etken olduğunu söyledi. NTV'ye konuşan Özcan, şunları söyledi: "Kış mevsimine girildiğinde PKK'nın böyle bir eylem yapması zor. Bu nedenle hava şartları müsaitken böyle bir saldırı yapmış olabilir. Ayrıca önümüzde yerel seçimler var. Seçimler öncesi kendi varlığını hissettirmesi gerek. Eğer örgüt kendi varlığını hissettiremezse taraftarlarına psikolojik destek sağlamazsa çok taraftar bulması mümkün değil. Geçen ay da örgütte bir kongre düzenlendi. Aldıkları kararlar arasında bu tür saldırıların artacağı da vardı. Yani örgüt içi aidiyetini artırmak için böyle bir eylemi yapmayı düşünüyordu. Tüm bunlar nedeniyle saldırı benim için çok sürpriz olmadı. PKK'ya uluslararası bir baskı beklemiyorum, tam tersine bölgede PKK'ya yeni fırsat alanları açılacak."
 
Zaman

 



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,665 µs