En Sıcak Konular

Iraklı Kürtler: 'PKK huzurumuzu bozmasın!'

4 Ekim 2008 19:12 tsi
Iraklı Kürtler, Türkiye'de bölücü terör örgütü tarafından dün yapılan karakol baskının geçen yıl operasyonlar öncesi uygulanan aynı senaryo olduğuna dikkat çekerek PKK'nın kendi huzurlarını bozmamasını istedi.

Hakkari ili Şemdinli ilçesi bölgesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'nün Bayraktepe'deki askerlere karşı dün öğleden sonra bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırıyı Irak'lı Kürtlerden tepki geldi: "PKK Topraklarımızı terk etsin"

Irak'ın kuzeyinde bulunan Erbil kentinde Cihan mikrofonlarına konuşan Iraklı Kürtler, geçen yıl operasyonlar öncesi uygulanan senaryonun tekrar yapıldığına dikkat çekti. Kendilerinin hiçbir tarafı desteklemediklerine vurgu yapılarak yaşanan sorunların mutlaka siyasi yolla çözülmesi gerektiği şiddetin çözüm olmayacağı kaydedildi.

PKK'nın bir an önce kendi topraklarında çıkarak sorunu başka yerde çözmesini istediklerini ifade eden Bahattin Mevlüt isimli vatandaş, "Dün gece yaşanan olaylar ise PKK bu problemini buradan götürmesi lazım. Kendi sorunlarını bizim topraklarda çözmesin. Bizim topraklarımızı terk etsin biz bunu istiyoruz. Gene aynı senaryoyu yaşıyoruz. Geçen defada operasyon oldu. Biz barış taraftarıyız şiddet tarafı değiliz ve istemiyoruz. Kimse bizim özgürlüğümüzü bozmasın. PKK zaten geç yıl yaptığı senaryoyu bu kez de aynı yaptı gene karakol bastı. PKK şu an bizim topraklarımız da olabilir. Ama Türkiye her zaman bizim topraklarımıza operasyon düzenliyor. Bizde Kürt ve Bağdat hükümetinden Türkiye'nin topraklarımıza girmesini durdursun diyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yaşanan şiddet olaylarında kendilerini suçlanmamasını isteyen Sabir Mehmet İsmail ise PKK ve Türkiye'nin problemlerini kendi aralarında olan bir şey olduğunu kendileri ile ilgili bir şey olmadığını kaydetti. İsmail, "Bizim de bir zaman Saddam'la problemimiz vardı. Ama biz bu konuda kimseyi suçlamadık. Türkiye'de şimdi bizi suçlamasın. Saddam'da bizim için büyük bir canavardı. PKK kendi sorunlarını bizden uzak tutsun. Bizi karıştırmasın. Bizim topraklarımızdan çıksın. Bizim topraklarımızdan saldırı yapmasın." şeklinde konuştu.

Ahmet Ebubekir isimli vatandaş ise bölge halkı olarak her zaman barış taraftarı olduklarını belirterek, "Biz, sadece Türkiye ile değil hatta diğer komşularımızla iyi geçinmek ve sorunsuz yaşamak istiyoruz. Bizim her zaman PKK ile sorunlarımız vardır. Bizim topraklarımızdan Türkiye'ye saldırmasını istemiyoruz. Ve Türkiye'den de PKK ile yaşanan sorunları siyasi yola çözmesini istiyoruz. Çünkü birşey olunca Türkiye'de bizim topraklarımız vuruyor. Burada bir sürü köylümüz ve insanımız zarar görüyor. Barış herkes için en iyi bir çözümdür." dedi.

Yıllardan beri PKK ve Türkiye arasında sorun olduğuna dikkat çeken Keyfi Ömer isimli vatandaş ise şunları söyledi: "Biz buna hazır değiliz kendi özgürlüğümüzü başkası için kurban etmeye. Ve bizim topraklarımızın PKK ve Türkiye için savaş sahasına dönmesini istemiyoruz. Umudumuz aralarındaki sorunların siyasi yolla çözülmesi. Onlardan hiçbir şey istemiyoruz. Sadece kendi sorunlarını bölgemize getirip huzurumuzu bozmasın. Bizim sınırımızdan Türkiye'ye saldırı oradan da toraklarımıza saldırı olmasın. Biz hiç bir tarafı desteklemiyoruz. Onlar kendi sorunlarını barışçıl bir yolla çözebilirler." 

cha



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,825 µs