En Sıcak Konular

Saldırıya dünyanın tepkisi

4 Ekim 2008 19:10 tsi
15 askerin şehit edildiği hain saldırıya dünyanın dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor.

NATO, TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLE KINADI

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne bölücü terör örgütü tarafından dün yapılan ve 15 Mehmetçiğin şehit olduğu saldırıyı "şiddetle kınadığını" bildirdi.

 Yazılı açıklamasında, saldırıda hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı dileyen NATO Genel Sekreteri, NATO mütteffiklerinin terörle mücadelede Türkiye ile güçlü dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

IRAK HÜKÜMETİ SALDIRIYI KINADI

Irak hükümeti de hain saldırıyı kınadığını açıkladı. Hükümet sözcüsü Ali Debbağ, PKK faaliyetlerinin sınır bölgelerine ve Türkiye ile Irak'ın ortak güvenliğine ciddi bir tehlike oluşturduğunu söyledi. Debbağ, açıklamasında, Türk hükümetine konuya makul ve itidalli yaklaşması çağrısında bulunuldu.

AB DÖNEM BAŞKANLIĞI TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLE KINADI

AB Dönem Başkanı Fransa, saldırıyı "şiddetle kınadığı" bildirildi. Dönem Başkanlığı açıklamasında, AB'nin Türk makamlarıyla "tam dayanışma" içinde olduğu vurgulanarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı dilendi. Açıklamada, "Dönem Başkanlığı, AB'nin terör listesinde bulunan PKK'yla mücadelesinde kararlılıkla Türkiye'nin yanındadır" denildi.

ABD SALDIRIYI KINADI

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada Başkan Bush’un PKK'yı "ortak düşmanı" olarak nitelendirdiği anımsatılarak, “Biz de, PKK'yı silahlarını bırakmaya ve şiddeti tamamen sona erdirmeye davet ediyoruz” denildi.

Büyükelçilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Büyükelçiliğin ABD’nin adına PKK’nın saldırısını kınadığı belirtilerek, “Türk vatandaşlarının yasını paylaşıyoruz ve olayda hayatını kaybeden askerlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyoruz” denildi. Açıklamaya şöyle devam edildi:

“Başkan Bush, PKK'yı ABD, Türkiye ve Irak'ın ortak düşmanı olarak nitelendirmişti ve biz de PKK'ya uzun bir süredir yapmakta olduğumuz çağrıyı tekrarlayarak silahlarını bırakmaya ve şiddeti tamamen sona erdirmeye davet ediyoruz."

BARZANİ YÖNETİMİNDEN KINAMA

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin yetkilisi Cebbar Yaver, "IKDP olarak olayı kınıyoruz" dedi. Yaver şunları söyledi: "IKDP olarak olayı kınıyoruz. Biz insanların ölmesini istemiyoruz. Sorunların diyalogla çözülmesinden yanayız. Bu saldırı bizim sınırlarımızın dışında olmuştur. Bu konuda bizim bir şey yapmamız mümkün değildir. Orası insansız dediğimiz kontrolsüz bölgedir."

AB GENİŞLEME KOMİSERİ REHN'İN KINAMASI

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, yazılı açıklamasında, "şiddet kullanılarak siyasi amaçlara ulaşma çabasının hiçbir demokraside kabul edilemeyeceğini" vurgulayarak, "bu tür saldırıların, adına yapıldığı topluma hiçbir fayda getirmeyeceği" uyarısında bulundu.

Genişleme komiseri Rehn, saldırıda hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarıyla Türk halkına başsağlığı diledi.

haberler



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,917 µs