En Sıcak Konular

Bilgisayarınızı 'katlamaya' hazır mısınız?

4 Ekim 2008 17:35 tsi
Japon ve Alman bilim adamlarının geliştirdiği katlanabilir televizyon ekranı teknolojisiyle, bilgisayarlar yakında katlanıp cebe konulabilecek.

Japon elektronik devi Sony ile Almanya'nın Max Planck Enstitüsü'nden araştırmacıların tanıttığı katlanabilir ekran konseptinden, bilgisayarların yanı sıra televizyonlar ve elektronik posterler için de kullanılabilecek teknolojiden ayrıca, okuyucuların kolay taşınabilir görüntü cihazlarına günlük haberleri indirmeleri sağlayacak görüntülü elektronik gazete için yararlanılması düşünülüyor.

"Hantal televizyon ekranlarının, hacimli laptopların ve hareketsiz görüntü posterlerinin geçmişte kaldığına" inanan bilim adamları, tamamen organik, esnek ve saydam ekranların son derece düşük enerji tükettiğine dikkat çekiyor.

LCD'DEN 10 KAT HIZLI

Sınırsız görüş açısı ve yüksek verimliliğe sahip katlanabilir ekran teknolojisi arkadan ışıklandırmaya gerek duymuyor ve LCD ekranlardan 10 kat daha hızlı yanıt vererek, görüntüyü bulanıklaşmadan gösteriyor. Saydamlığı sayesinde, katmanlarına bazı üç boyut efektlerinin yüklenebileceği düşünülüyor.

Başrolünü ABD'li aktör Tom Cruise'un oynadığı "Minority Report" (Azınlık Raporu) filmindeki gibi hareketli görüntü posterlerini mümkün kılabilecek teknolojinin, örneğin tahıl gevreği kutusunda "konuşan görüntü" olarak kullanılabilmesi öngörülüyor.

Japon ve Alman bilim adamlarının, önceki katlanabilir ekran çalışmalarında karşılaştıkları ölçü ve çözünürlük ile ekran katlandığında görüntünün etkilenmesi sorunlarını aştıkları görülüyor.

Sony, bu teknolojiyi ilk kez 2 yıl önce tanıtmıştı.



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,530 µs