teröre karşı tek ses | " /> teröre karşı tek ses | "/>

En Sıcak Konular

İş dünyası teröre karşı tek ses

4 Ekim 2008 15:30 tsi
İş dünyası teröre karşı tek ses Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırı sonrasında,iş dünyası birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. İş dünyası temsilcileri sorunun çözümünü de açıkladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, saldırının Türkiye'ye yönelik olduğunu belirterek, "Bizim çağrımız, Millet olarak, siyasi iradesiyle, askeriyle, güvenlik güçleriyle, tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlik ve beraberlik içinde hareket etmemizdir." dedi. Terörist saldırıların amaçlarına ulaşmalarının asla mümkün olmadığını vurgulayan İstanbul Ticaret Odası(İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ise, Türk milletinin tüm yurtta bir kaos ve psikolojik zafiyet oluşturmaya çalışan terör örgütünün oyununa gelmeyeceğini söyledi. Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu(TÜGİK) Başkanı Hazim Sesli de, "Ülkemizdeki iç barışı bozmak isteyen güçler, herzaman olduğu gibi yine elleri boş dönecek ve Türk milletinin gücünü göreceklerdir." diye konuştu.
15 güvenlik görevlisinin şehit olduğu terör saldırısı sonrasında iş dünyasının çatı örgütlerinden TOBB, İTO ve TÜGİK başkanları, Türkiye'ye yapılan bu saldırı karşısında tüm kesimlerin birlik ve beraberlik içinde, sağduyulu olmasını istedi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: "Bizim çağrımız, Millet olarak, siyasi iradesiyle, askeriyle, güvenlik güçleriyle, tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlik ve beraberlik içinde hareket etmemizdir. Ulus olarak yekvücut olmalıyız ve bu tür saldırılar karşısında hep birlikte ve birey olarak da tek tek, terör belasını kınamalı ve lanetlemeliyiz." Terörizm belasından insanlığın kurtulabilmesi için uluslararası işbirliğine her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, tüm dünyanın, bu gerçeği artık anlaması ve terörizmle mücadele için kararlılıkla ortak tavır geliştirilmesinin bir zorunluluk olduğunu kaydetti. Hisarcıklıoğlu, "Yönetim Kurulu olarak, teröre karışan ve terörizme arka çıkan iç ve dış mihrakları, ülkemize yönelik terörist saldırıları nefretle kınıyoruz." dedi.

"HAİN SALDIRILAR MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNDEN BİR KUM TANESİ BİLE EKSİLTEMEZ"

İTO Başkanı Yalçıntaş da, saldırıyı, nefretle ve şiddetle kınadıklarını belirterek, Terörist saldırıların amaçlarına ulaşmalarının asla mümkün olmadığını vurguladı. Başkan Yalçıntaş, "Bu saldırı da tıpkı daha öncekileri gibi akim kalacaktır. Türk halkının birlik ve beraberliğini, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü zerre kadar sarsamayacaktır. Hain saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Türk Milleti, bütün kurum ve kuruluşları ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun kahraman mensuplarının yanındadır" diye konuştu.

Türkiye'nin uzun süredir bölücü terör olayıyla karşı karşıya bulunduğunu hatırlatan Yalçıntaş, terörle mücadelede kararlılığın, tüm yurtta bir kaos ve psikolojik zafiyet oluşturmaya çalışan terör örgütünün oyununa gelmemenin önemine işaret etti. İTO Başkanı, "Türk Milleti tek yürek olarak, teröre karşı ortaya koyduğu kararlılığı bir kez daha gösterecektir. Eminim ki, siyasi iradenin ve ordumuzun, terörle mücadeledeki azim ve kararlılıkları halkımızı teskin edecek sonuçlar alacaktır. Hain saldırılar Milletimizin birlik ve beraberliğinden bir kum tanesi bile eksiltemeyecektir" ifadelerini kullandı.

"TERÖRÜN PANZEHİRİ EKONOMİK TEDBİRLERDİR"

TÜGİK Başkanı Hazim Sesli de, Türkiye'nin yaklaşık 30 yıldır terörle mücadelede önemli adımları attığını, bunun tartışılmaz bir üstünlük olduğunu ifade etti. Sesli, "Özellikle Türk ordusu terör örgütünün kökünü kazımakta ısrarlıdır. Ordumuzun bu ısrarı, Türk milleti olarak bizlerin de desteğini görmektedir. Şehitlerimizin kanını boşa çıkarmayan Türk ordusu, asreki müdahelelerle törer örgütünü gücünü iyi zıyaflatmıştır. Ancak, aynı kararlılık siyaseten de gösterilmelidir ki; bu uğurda akan kanlar yerde kalmasın." dedi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'nun kalkınması için yapılan çalışmaların bir an önce hızlandırılması, gerekirse ekonomik anlamda bu bölgelerde ekonomik olağanüstü halin ilan edilmesi gerektliğini dile getiren Sesli, "Şunu çok iyi biliyoruz ki; terörün panzehiri ekonomik gelişmedir. Bu bölgelerimizi kalkıldırdığımız zaman, bölgedeki işsiz gençlerimize iş verdiğimiz zaman, sosyo ekonomik anlamda kalkınan bu bölgelerimiz Türk ekonomisinde önemli bir güç haline gelecektir. Ekonomik açıdan güçlü bir Doğu ve Güneydoğu bölgeleri, Türkiye'nin de bu anlamda daha güçlü hale gelmesi anlamına gelecektir." tavsiyelerinde bulundu.

cihan 



Bu haber 283 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,597 µs