En Sıcak Konular

Baykal: Yüreğimiz yaralandı

4 Ekim 2008 15:15 tsi
CHP Genel Başkanı Baykal, hain saldırısıyla ilgili ''Bu olay, bu bayram ortamında çok acı haber oldu. Yüreğimizden yaraladı'' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Jandarma Karakolu'na yapılan terör saldırısıyla ilgili, ''Bu olay, bu bayram ortamında çok acı haber oldu. Yüreğimizden yaraladı. Türkiye terörle mücadele konusunu yeni bir anlayışla değerlendirmek durumundadır'' dedi.

Bayram tatilini memleketi Antalya'da geçiren, sabah saatlerinde kızı Aslı Baykal'a ait otomobili kullanarak, bir süre gezinti yapan ve yeniden Konyaaltı Caddesindeki evine dönen Baykal, gazetecilerin Aktütün Jandarma Karakolu'na yapılan terör saldırısına ilişkin sorularını yanıtladı.

Aktütün Jandarma Karakolu'na daha önce de saldırılar yapıldığını ve ciddi kayıplar yaşandığını hatırlatan Baykal, ''Şemdinli'deki Aktütün Karakoluna saldırı ilk kez olmuyor. Bu olay da, bu bayram ortamında çok acı haber oldu. Yüreğimizden yaraladı'' dedi.

Terör saldırısıyla birlikte ortaya çıkan tablonun çok vahim olduğunu dile getiren Baykal, şu görüşleri dile getirdi:

''Türkiye, terörle mücadele konusunu yeni bir anlayışla değerlendirmek durumundadır. Teröre sahip çıkmayı, terörü desteklemeyi, terörü bir anlamda meşrulaştırmayı mazur görerek terörle mücadele götürülemez. Terörle mücadelenin kaçınılmaz boyutu, terörün bu işin dışında kalan herkes tarafından kararlıklıkla kınanmasını sağlamaktır. Yaşanan olayı terör olarak nitelemekten kaçınanlar, buna terör diyemeyeler, bunu kınamayanlar, toplumda bu faaliyetlerini sürdürdükleri sürece terörle mücadele, ciddi sorunlar ve güçlüklerle karşı karşıya kalır. Çok acı bir haber, büyük üzüntü içerisindeyiz. Milletimize baş sağlığı diliyorum. Şehitlerimize de Allah rahmet eylesin. Silahlı Kuvvetlerimizin acılarını yürekten paylaşıyorum.''

TERÖRÜ HİMAYE

Yıllardır sürdürülen mücadeleye karşın terörün ve büyük kayıpların neden önlenemediğine yönelik sorular üzerine de Baykal, ''Güç bir mücadele tabii. Terörle mücadele dünyanın her yerinde güçtür ama dünyanın her yerinde terörle mücadele eden her ülke söylediğim noktada tutarlı ve kararlı davranır'' dedi.

Bu durumun İspanya'da, İngiltere'de de böyle olduğunu ve teröre ''terör'' denilmemesini mazur görerek terörle mücadele edilemeyeceğini vurgulayan Baykal, şunları söyledi:

''Hepimiz hep birlikte kınamalıyız. Bunun terör olduğunu ifade etmeliyiz. Bunu reddetmeliyiz. Hem bunu reddetmeyeceğiz, hem bunu mazur göstereceğiz, hem himaye edeceğiz, hem de meşru siyasi bir faaliyet içeresinde olacağız, bu olamaz. Bu konu bizi hep derinden etkilemiştir.''

SİYASİ ÇATLAK OLMAMALI

TBMM'yi defalarca olağanüstü toplantıya çağırdıklarını ve terörle mücadele konusunda ortak bir anlayış geliştirme düşüncelerini ortaya koyduklarını anımsatan Baykal, şöyle devam etti:

''Maalesef bu konularda gerekli ilgi gösterilmedi geçmişte de. Böyle bir büyük siyasi dayanışmaya ihtiyaç var. Bu, bütün siyasi partiler tarafından el birliğiyle sergilenmelidir. Meclis'teki bütün siyasi partiler hiçbir ayrım göstermeden terörü kınamalıdır, reddetmelidir. Bu konuda hiçbir siyasi çatlak olmamalıdır. Bu çok önemlidir. Ayrıca bir büyük milli dayanışmayı, toplumsal dayanışmayı bu konularda sergilemeliyiz. Her düşünceden insanlar el ele vermeli ve bu olayları hep birlikte kınamalıyız.''

Baykal, Antalya'dan bir kaç saat sonra ayrılacağını ve Ankara'ya gideceğini belirterek, ''Gelişmeleri Ankara'dan izlemeye çalışacağım'' dedi.



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,523 µs