En Sıcak Konular

Güneydoğu'da geniş çaplı operasyonlar başlatıldı

4 Ekim 2008 14:57 tsi
Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'nın Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu'na düzenlediği saldırının ardından Şırnak, Diyarbakır, Bingöl ve Tunceli kırsal alanlarında geniş çaplı operasyon başlattı.

Sonbahar mevsimiyle birlikte yiyecek ve giyecek stoklamaya başlayan örgüt mensupları, yaz aylarında kaldıkları barınakları değiştirmeye başladı.

Olası bir teslim olma ve yakalanma durumunda barınaklarının tespit edilmemesi için sürekli yeni barınaklar bularak erzaklarını taşıyan örgüt mensuplarının, güvenlik güçlerinin dikkatini dağıtmak için belli bölgelerde bulunan karakollara saldırı yapmayı hedefledikleri yönünde istihbarat alan güvenlik güçleri, başta Hakkari olmak üzere, Şırnak, Diyarbakır, Bingöl ve Tunceli kırsal alanlarında geniş çaplı operasyonlar başlattı. Örgütün geçiş noktaları yoğun bombardımana tutuldu.

Tunceli kırsal alanında bir hafta önce başlatılan operasyonlar, Tunceli-Bingöl sınırında bulunan Yayladere, Ovacık ilçesine bağlı Ahponos Vadisi, Munzur Dağları, Hozat ilçesine bağlı Kinzir ormanlarında yoğun şekilde devam ediyor.

Öte yandan, Şemdinli'deki saldırının ardından Tunceli'de de olası bir terör saldırısına karşı karakollara asker sevkiyatı yapıldı ve yoğun güvenlik alındı.

Zaman zaman sıcak temasın yaşandığı operasyon bölgesinde teröristlerin 6 ve 4 kişilik gruplar halinde hareket ettikleri öğrenildi.

Sonbahar mevsimiyle birlikte Tunceli, Erzincan ve Sivas'ta bulunan grupların kış mevsimine girmeden son bir kez toplandıkları ve yeni kararlar aldıkları gelen bilgiler arasında.

cihan
 



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,987 µs