En Sıcak Konular

Kablolu Su Kayağı Türkiye Şampiyonası yarın başlıyor

4 Ekim 2008 14:55 tsi
Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından Çukurca'da hayata geçirilen Sukaypark, Bursa il Birinciliği yarışmasının ardından Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

Türkiye'nin ilk telli su kayağı tesisi olan Sukaypark'ta, 05 Ekim pazar günü yapılacak olan Türkiye Şampiyonası öncesi, takımlar hazırlıklarını tamamladı. Türkiye'nin çeşitli illerinden 6 kulübün katıldığı ve Türk Milli Takımı'nın seçmelerinin yapılacağı şampiyona öncesi sporcular, hünerlerini sergileyen bir gösteri sundu.
Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından Çukurca'da hayata geçirilen Sukaypark, Bursa il Birinciliği yarışmasının ardından Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından 4-5 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek şampiyonanın renkli görüntülere sahne olması bekleniyor. Türkiye'nin su sporları otoritelerini Bursa'da buluşturacak Türkiye Şampiyonası'nın, 17-18 Ekim'de yine Sukaypark'ta gerçekleştirilecek olan Avrupa Su Kayağı Şampiyonası öncesinde milli takımın oluşturulması düşünülüyor.

Şampiyona öncesi tesislerde antrenman yapan sporcular, tesisi tanımaya çalıştı. İzleyenlere güzel bir gösteri de sunan sporcular, büyük alkış aldı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu As Başkanı Yılmaz Akyunus, Kablolu Wakeboard Türkiye Şampiyonası'na Bursa, İstanbul ve Kocaeli'nden 6 kulübün katıldığını, 10'u toplam 35 sporcunun "18 yaş altı gençler" ve "18 yaş üstü büyükler" kategorilerinde yarışacağını söyledi. Akyunus, şampiyonaya, Bursa'dan 'Yüzme İhtisas Klübü', 'Alternatif Sporlar Kulübü', 'Kayak Öğretmenleri Derneği Kulübü' ve 'Osmangazi Belediyespor Kulübü" ile İstanbul'dan 'Maltepe Akyunus Balık Adamları Spor Kulübü' ve Kocaeli'nden Barrakuda spor Kulübü'nün katılacağını belirtti.

Yarışmaların bir günde bitirileceğini vurgulayan Akyunus, ilk üç dereceye federasyon tarafından madalya verileceğini ve yarışmanın sonuçlarına göre Türk Milli Takımı'nın oluşturulacağını ifade etti.

Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Sukaypark'a övgüler yağdıran Akyunus, bu tür tesislerin sayısının artması gerektiğini kaydetti. Bursa'daki tesisin boyutlarının Slolom yarışlarına uygun olmadığını vurgulayan Akyunus, buna rağmen diğer kategoriler için çok uygun bir tesis yapıldığını dile getirdi. Akyunus, zengin sporu olarak bilinen Su kayağı'nın, Osmangazi Belediyesi'nin yaptığı bu tesis sayesinde her kesimden insanın rahatlıkla yapabildiği bir spor haline dönüştürüldüğünün altını çizdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ise, şöyle konuştu: "Tesis kısa süre önce açıldı ancak bu sürede çok çalışan Bursalı gençler, Rusya'da düzenlenen dünya şampiyonasına davet edildiler ve buradan da dünya dördüncülüğü ve beşinciliği elde ederek ülkemize döndüler. Bu hem Türkiye için hem de Bursa için büyük başarıdır. Bu tesislerde yıllardır çalışan rakipleriyle 3 ay gibi kısa bir süre çalışarak mücadele eden sporcularımız yüzümüzü güldürdü. Tesisimiz şimdi ise Kablolu Wakeboard Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Spor alanına ve Bursa'nın tanıtımına büyük katkı koyacağız."

cihan 



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,420 µs