En Sıcak Konular

Viyana'da İslam Mezarlığı açıldı

4 Ekim 2008 10:40 tsi
Viyana'da İslam Mezarlığı açıldı Avusturya İslam cemaatinin inşa ettiği Viyana İslam Mezarlığı, bugün törenle hizmete açıldı.

Viyana Eyalet Belediyesi'nin bağışladığı 33 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edilen mezarlığın proje ve inşaat masraflarının büyük bölümünü Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Yardım Fonu, Suudi Arabistan ve Katar hükümetlerinin verdiği bildirildi.

Açılış töreninde konuşan Avusturya İslam Cemaati Başkanı Anas Schakfeh, Viyana Belediyesi'nin bağışladığı arsa üzerine inşa edilen mezarlığın inşaat giderleri için OPEC Fonu'nun 200, Katar yönetiminin 500 ve Suudi Arabistan yönetiminin ise 100 bin Avro bağışta bulunduklarını söyledi.

Mezarlığın inşaat ve proje giderleri için toplam 1 milyon Avro harcandığını anlatan Schakfeh, musalla salonundaki çinilerin ise Türkiye'den Kütahya'dan getirildiğini ve çinileri Viyana'da faaliyet gösteren Wonder adlı Türk derneğinin bağışladığını bildirdi.

Sağanak yağmur nedeniyle mezarlığın musalla salonunda yapılan açılış töreninde konuşan Viyana Belediye Başkanı Michael Haeupl, “Avusturya'nın, burada yaşayan Müslümanlar'ın ikinci vatanı olduğunu” ifade ederek, Müslüman yurttaşların, sevdiklerini ikinci vatanlarında defnetmeleri ve manevi olarak yakınlarında bulunmaları için mezarlık arsasını bağışladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Michael Haeupl, Anas Schakfeh ve OPEC Fonu Genel Sekreteri Süleyman Cazir Al-Herbish, birlikte mezarlığın mermer tabelası üzerindeki örtüyü kaldırarak açılışı yaptılar.

Açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı temsilen Prof. Dr. Erman Tunca da katılarak kısa bir konuşma yaptı ve “Başkanın iyi dilek mesajını” iletti.

Viyana'nın 23. bölgesinde inşa edilen mezarlığın açılış törenine, aralarında Türkler'in de bulunduğu Avusturya'daki çok sayıda Müslüman katıldı.

Mezarlığın arazi düzenlenmesinin de Viyana Belediyesi'nce yapıldığını belirten İslam cemaati yetkilileri, bundan böyle Avusturya'daki Müslümanlar'dan dileyenlerin, ölülerini bu mezarlıkta defnedebileceklerini bildirdiler.

aa



Bu haber 986 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,205 µs