En Sıcak Konular

PKK köylü namazdayken saldırdı

4 Ekim 2008 10:25 tsi
PKK köylü namazdayken saldırdı Şemdinli'de Irak sınırında bulunan Aktütün Karakolu'na saldıran PKK'lı teröristler, saldırıyı köylü cuma namazındayken gerçekleştirmiş. Askeri kayıp büyük.

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün köyündeki Jandarma Sınır Karakolu'na dün öğle saatlerinde bir grup terörist tarafından roketli ve uzun namlulu silahlarla ateş açması üzerine çıkan çatışmada 15 asker şehit oldu.
Alınan bilgilere göre, PKK'lı teröristler Şemdinli'ye 70 km uzaklıktaki Irak sınırında bulunan Aktütün Köyü'ndeki Sınır Jandarma Sınır Karakolu'na saldırıyı dün Cuma Namazı saatinde gerçekleştirdi. Köylülerin namazda olduğu sırada, Irak'tan sızan kalabalık bir grup terörist karakola roketli ve ağır silahlarla hedef aldı. Yaklaşık 400 kadar askerin konuşlu bulunduğu karakolda bulunan askerler karşılık verdi. Çıkan çatışmanın yaklaşık 4 saat kadar sürdüğü belirtildi.

Çoğunluğu, teröristlerin ilk ateşinden olmak üzere 1'i astsubay, 6'sı uzman çavuş olmak üzere 15 asker şehit oldu. 2 uzman çavuştan ise hala haber alınamadığı bildirildi. Çatışmada 23 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Bölgeye havadan karadan yapılan takviye destekten sonra saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Kuzey Irak topraklarına doğru kaçtığı belirtildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyonların devam ettiği öğrenildi. Çatışmada çok sayıda askerin de yaralandığı ve yaralı askerlerin helikopterlerle Hakkari ve Van Askeri hastanelerine taşındığı bildirildi.

Aynı karakola 9 Mayıs günü yağmurlu bir gece yaklaşık 200 kişilik bir terörist grup saldırıda bulunmuştu. Saldırıda 6 asker şehit olmuştu. Saldırı sonrası kaçan teröristlerle yaşanan sıcak temasta 19 terörist ölü ele geçirilmişti.

Saldırı dünya ajanslarında   

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na düzenlenen ve 15 askerin şehit olduğu saldırı, dünya ajanslarında flaş haber olarak yer aldı.
AP: Türk askeri kaynaklar, Irak'ın kuzeyinden gelen teröristlerin saldırısında 15 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Reuters: Bölücü terör örgütü üyelerinin Irak sınırına yakın karakola düzenledikleri saldırıda 15 Türk askeri şehit oldu.

AFP: Türk askeri kaynaklar, 38 bölücü terör örgütü üyesinin öldürüldüğünü, 15 askerin de şehit olduğunu duyurdu.

BBC: Son dakika olarak verdiği haberde BBC "Karakola düzenlenen saldırıda 15 Türk askeri şehit oldu" ifadesini kullandı.
 

İşte saldırının gerçekleştiği bölgeİşte saldırının gerçekleştiği bölge  
 
Şimdiye kadar üç kez saldırıya uğrayan Aktütün Karakolu çok riskli bir bölgede yer alıyor.

İran-Irak-Türkiye üçgeninde yer alan Aktütün Karakolu, İran sınırına 40 km, Irak sınırına ise 4 km uzaklıkta bulunuyor. Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'nun Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nden karayoluyla uzaklığı ise yaklaşık 4 saat. 

PKK'nın Irak'ın Kuzeyinde bulunan Basyan kampından Türkiye'ye geçiş noktasının Şemdinli'nin Aktütün bölgesi olduğu belirtiliyor.

Irak'ın Şemdinli'ye açılan noktasında bulunan Aktütün Karakolu, teröristlerin Türkiye'ye ana geçiş istikametlerini kapatması açısından büyük önem taşıyor.
 



Bu haber 1,983 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,597 µs