En Sıcak Konular

Baskın Oran'a TİT tehdidi

4 Ekim 2008 09:37 tsi
Baskın Oran'a TİT tehdidi Başsavcılık işlem yapmıyor...

Ankara Başsavcılığı, Agos gazetesi ve Prof. Dr. Baskın Oran'ı tehdit edenler hakkında 5 ay bir işlem yapmayınca, aynı email adresinden "Türk İntikam Tugayları-TİT" imzalı yeni bir tehdit yazısı gönderildi.

Baskın Oran ve Agos'a gönderilen tehdit e-mail'inde, "Bizi devlete şikayet ederek elinize hiçbir şey geçmez. Bakın biz hala dışarıdayız" denildi. Türkiye'yi sarsan Hrant  Dink cinayetinden önce de Agos gazetesine ve Hrant Dink'e bu yönlü tehditler gelmişti.

Hrant Dink'in öldürülmesinden sonra Agos'a 30 Mayıs'ta ilk tehdit yazısı ulaşmış, Prof. Dr. Baskın Oran da Ankara Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak bu tehditlerden dolayı can güvenliğinin bulunmadığını belirtmişti. Ankara Başsavcılığı bu suç duyurusundan sonra hiçbir işlem yapmazken, Agos ve Oran'a yine "sana ne bana ne" rumuzuyla, aynı email adresinden tehdit geldi. Savcılığın işlem yapmaması vurgulanann tehditte şöyle denildi: "İt çocukları, sizin gibi köpekler bu ülkeyi terk edecek yoksa sonunuz kötü olur s...n gidin ülkemizden. Bizi devlete şikâyet ederek elinize hiçbir şey geçmez.. Bakın hâlâ dışarıdayız.. Baskın p..ini de ortadan kaldıracağız. Zoru başarırız. İmkânsız zaman alır."

BASKIN ORAN KİMDİR?
Prof. Dr. Baskın Oran, 26 Temmuz 1945'te İzmir'de doğdu. 1968 yılında bitirdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 1969 yılında asistan oldu. 1971 yılında uzaklaştırıldığı okuluna 1972 yılında Danıştay kararıyla geri döndü. 1974'te doktorasını tamamladı. 1982'de yardımcı doçent iken okuldan tekrar uzaklaştırıldı. 1990'da mahkeme kararıyla bir kez daha okuldaki görevine iade edildi. 1991'de doçent, 1997'de Uluslararası İlişkiler alanında profesör oldu. Çalışma alanı milliyetçilik, azınlıklar, Türk dış politikası ve din-devlet ilişkileridir.

2006 - 2007 dönemi başında öğretim üyesi görevinden emekliye ayrılmış ve 3 aylığına İngiltere Oxford Üniversitesi'ne öğretim üyesi olarak gitmiştir. Emekliliğin ardından Ankara Üniversitesi'nde ders vermeye devam etmektedir.

Türkçe ve Ermenice olarak yayınlanan haftalık Agos, günlük olarak yayınlanan Birgün Gazetesi ve Radikal gazetesinin eki Radikal İki'de köşe yazıları yayımlanmaktadır.

Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu (İHDK) üyeliği ve onun alt komisyonu olan Azınlık Hakları ve Kültürel Haklar Alt Komisyonu Başkanlığı görevi yapmıştır. 1 Haziran 2007 günü Ortak Bağımsız Aday Platformu girişimiyle İstanbul 2. Bölge'den bağımsız milletvekili adaylığını açıklamışsa da seçimlerde yeterli oy alamamıştır.

Milli Eğitim eski bakanlarından Reşit Galip'in torunu Feyhan Hanım ile evlidir.

KANLI ÖRGÜT: TİT
Türk İntikam Tugayı (TİT), Türkiye'de faaliyet gösterdiği iddia edilen yasadışı bir silahlı örgüttür.

TİT İLE ANILAN OLAYLAR
KKTC'li gazeteci yazar Kutlu Adalı'nın 7 Temmuz 1996'da evinin önünde öldürülmesinin ardından basında cinayeti Türk İntikam Tugayı'nın üstlendiğine dair haberler yer almıştı.

12 Mayıs 1998'da, dönemin İnsan Hakları Derneği başkanı Akın Birdal'a suikast girişiminde bulunan Demir Demirok ve Selçuk Gürz'ün azmettiricisi olan Semih Tufan Günaltay hakkında mahkeme kayıtlarında Türk İntikam Tugayı üyesi olduğu iddiası yer aldı.

17 Mayıs 2006'da, Danıştay İkinci Dairesi'ne silahlı saldırı düzenleyen Alparslan Arslan ile birlikte adı geçen Saim Özmen'in, Semih Tufan Günaltay ile bağlantı içinde olduğu iddia ediliyor.

ÖNCE MEKTUPLA TEHDİT EDİYOR
2005 yılında İnsan Hakları Derneği İstanbul şubesi başkanı avukat Eren Keskin, Marmara bölge temsilcisi Doğan Genç, İstanbul şubesi yönetim kurulu üyesi Şaban Dayanan ve derneğin genel başkan yardımcısı Kiraz Biçiçi'nin ev ve iş yeri adreslerine gönderilen Türk İntikam Tugayı imzalı mektupta şu sözler yer aldı:

“Bu mektupla siz şerefsizleri, ABD ve Avrupa ajanlarını son kez uyarıyoruz. Türk milliyetçileri zamanı geldiğinde nasıl hareket etmesi gerektiğini bilir. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Aklınızı başınıza almadığınız takdirde sizin de sonunuz Akın Birdal'ın başına gelen gibi olur. Ama siz onun kadar şanslı olacak mısınız, onu bilmiyoruz. Tanrı Türk'ü Korusun.”

Kıbrıs'ta kayıp Türk ve Rumları aramak üzere 1981 yılından bu yana faaliyet gösteren Kayıp Şahıslar Komitesi'nin Türk üyesi Gülden Pülümer Küçük, altında örgütün imzası bulunan bir tehdit mektupu aldığını açıkladı.

Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından Agos gazetesine Türk İntikam Tugayı tarafından gönderildiği öne sürülen 20 Ocak 2007 tarihli e-postada, "Ayağınızı denk almazsanız bir dahaki sefere Agos binasını havaya uçuracak kadar patlayıcı madde elimizde var" şeklinde tehditte bulunulduğu açıklandı. Bir sonraki tehdit mektubunun İstanbul Emniyet Müdürlüğü mail adresine atıldığı ve ölüm listesinde bulunan kişilerin sanatçı Ferhat Tunç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe olduğu açıklandı.

AZİZ YILDIRIM'DAN FİDYE İSTEMİŞLERDİ
Kendilerini Türk İntikam Tugayı üyeleri olarak tanıtıp, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım imzalı mektuplarla fidye isteyen Ahmet Mert Kuştekin, Metin Kuştekin, Murat Galata ve Alp Babacan adlı dört kişi, 2005 yılında 8'er yıl 4'er ay ağır hapis cezasına çarptırıldılar. Sanıklar olayda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'dan 1 milyon dolar, öldürülen tefeci Nesim Malki'nin eşi Meri Malki'den de 600 bin dolar istemişlerdi.

DİYARBAKIR'DA SİVİLLERİ HEDEF ALDILAR
12 Eylül 2006 tarihinde, Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nın ihata duvarı dibine 12 litrelik su termosu içine yerleştirilen A-4 tipi bombanın telsiz düzeneğiyle patlatılması sonucu 7'si çocuk 10 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı. Patlamanın ardından Türk İntikam Tugayı'na ait bir İnternet sitesinde bombanın fotoğrafları ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, kullanılan bomba düzeneğinin PKK tarafından daha önce Diyarbakır'da dört ayrı eylemde kullanıldığını açıkladı. Türk İntikam Tugayı'nın eylemi üstlenilmesinin ise PKK şaşırtmacası olduğunu ileri sürdü.

ERGENEKON İLE İLİŞKİSİ
Kendisini TİT üyesi olarak tanıtan ve "Veli Küçük paşanın emriyle hareket ediyorum" dediği polis tarafından saptanan Vatan Bölükbaşı adlı bir kişi, Ergenekon örgütüne yönelik operasyonlarda tutuklandı. (Sabah-Gazeteport)



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,235 µs