En Sıcak Konular

Putin'in yeni hedefi

3 Ekim 2008 20:46 tsi
Rus lider, Turuncu Prenses'i korkuttu! Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Ukrayna’yı, Gürcistan savaşı sırasında bu ülkeye silahın yanı sıra askeri personel göndermekle de suçladı.

Ukrayna Başbakanı Yulya Timoşenko ile görüşen Putin, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko’yu, adını zikretmeden Rusya ile Gürcistan arasında Ağustos ayında meydana gelen çatışmadan önce Gürcistan’a silah sağlama iznini vermekle suçladı. Putin, Ukrayna askeri personelinin de çatışmada Gürcistan tarafında yer aldığını iddia etti. Putin, "İnsanlar ve askeri sistemler Rus askerlerini öldürmek üzere kullanıldığında, bu suçtur" dedi.

Birkaç yıl önceye kadar Rusya ile Ukrayna’nın birbiriyle çatışabileceğinin kimsenin aklına bile gelmeyeceğini ifade eden Putin, ancak bunun olduğunu söyledi.

Bazı Rus yetkililer ile Ukraynalı milletvekilleri, Ukrayna’nın savaştan önce Gürcistan’a silah yardımı yaptığını öne sürmüşlerdi. Ancak, Putin, silah satışlarının savaş başladıktan sonra da devam etmiş olabileceğini ve bazı silahların Ukraynalılar tarafından kullanıldığını belirterek, "Bu bir suçtur. Rus ve Ukrayna halkını karşı karşıya getirme girişimidir" diye konuştu. Ukrayna Başbakanı Timoşenko da ülkesinde bir meclis komisyonunun silah satışlarıyla ilgili iddiaları araştıracağını söyledi. Timoşenko, Ukrayna yasalarına göre yurt dışında silah satışlarından devlet başkanı ve güvenlik kabinesinin sorumlu olduğunu, hükümetinin söz hakkı bulunmadığını ifade eti.

Timoşenko’yu, Moskova yakınlarındaki Novo-Ogaryovo’daki rezidansında ağırlayan Putin, konuşmasının başında da Ukrayna’nın "çatışma bölgelerine silah vermesinin mümkün olduğunu düşünmesinden müteessir olduklarını" ayrıca kış bastırmadan önce iki ülke arasında enerji konularının çözülmesi gerektiğini belirtmişti.

Daha önce Rusya’ya yönelik eleştirilerde bulunan Timoşenko ise Putin’le görüşmesinde, "Ukrayna için Rusya, kesinlikle stratejik ortaktır" demiş ve iki ülke arasındaki ilişkilerin dostça ve karşılıklı yarar çerçevesinde geliştirilmesinin kendileri için önemli olduğuna dikkati çekmişti.
Vatan



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,036 µs