En Sıcak Konular

Askerin ölümü soru işaretleriyle dolu

3 Ekim 2008 19:12 tsi
Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde Bahar ailesi gelen acı haberle yıkıldı. Siirt 3. Komando Tugayı'nda vatani görevini yaparken kendi silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybeden İsmail Bahar'ın cenazesi memleketi Serpil köyünde toprağa verildi.

Yetkililerin Bahar'ın intihar ettiği şeklindeki açıklamalarından ikna olmayan ailesi, oğullarının askere gitmek için okulunu yarıda bıraktığını belirtti.
Siirt 3.Komando Tugayı'nda vatani görevini yaparken askeri birliğiyle Doğankaya bölgesinde operasyona çıkan İsmail Bahar'ın, kendi silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetmiş olarak bulunduğu belirtildi. Memleketine getirilen Bahar'ın cenazesi, Çarşıbaşı Merkez Camii'nde cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Törene Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli Albay Veli Tire, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mehmet Turan, askeri ve mülki erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İsmail Bahar'ın sekiz kardeşinden biri olan Hafize Bahar, İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli Albay Veli Tire'yi görünce, "Ne olur söyleyin, kardeşime ne oldu şimdi, şehit olmadı mı? Daha fazla bize acı çektirmeyin." dedi. Anne Hemdine ve baba Zekeriya Bahar da çocuklarının intihar edecek biri olmadığını belirterek, "3 kurşunu niye kendisine sıksın?" diye sordu.

İsmail Bahar'ın, yaklaşık 4 ay önce 88/2 tertip olarak askere gitmek için okuduğu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü'nü yarıda bıraktığı öğrenildi. Bahar'ın Isparta'da yaptığı acemilikten sonra Piyade Komando olarak Kayseri 1.Piyade Komando Tugayı'na katıldığı, 1 ay önce de geçici görevle Siirt 3.Komando Tugayı'na gittiği ifade edildi.

(CİHAN)
 



Bu haber 1,307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,950 µs