En Sıcak Konular

Merkez Bankası'ndan çocuklara hediye!

3 Ekim 2008 19:08 tsi
Merkez Bankası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtımı yapılan Türk Lirası'nın çocuklara öğretilmesi için oyun hazırladı.

Merkez Bankası'nın 'Türk Lirası geliyor, Paramız yenileniyor' linkine koyduğu çocuklara özel bölümünde TL'ler oyunlarla tanıtılıyor. Oyun sayesinde, 2009'dan itibaren hayatımıza girecek TL'leri çocuklar hem eğlenip hem öğrenme imkanına kavuşacak.

Bilgisayarlara indirme imkanı bulunan eğlencede puzzle ve hafıza oyunu bulunuyor. Her iki oyunda da Yunus Emre'li, Itri'li, Mimar Kemalleddin'li, Fatma Aliye'li, Prof. Aydın Sayılı portreli ve Prof. Cahit Arf'lı paraların birleştirilmesi ve eşleştirilmesi yapılıyor.

Merkez Bankası'nın 20 milyon doları bulan TL tanıtım kampanyasının önemli ayağını oluşturan çocuklara özel bölümü, şimdiden ziyaretçi akınına uğradı. Bölümde ayrıca, paralar üzerinde yer alan bilim ve sanat dünyasının önemli simalarının öz geçmişleriyle çocuklara tanıtımı yapılıyor. Şirin bir dede tarafından minik bir çocuğa anlatılan Yunus Emre için 'Yunus Emre Divanı' kitabı kullanılıyor. Itri keman çalarken, Fatma Aliye kitap başında hokka ile anlatılıyor. Ünlü matematikçi Cahit Arf sayılarla, Mimar Kemaleddin küplerle, Aydın Sayılı ise kitaplarla miniklere öğretiliyor.

Çocuklara banknot ve madeni paraların güvenlik özellikleri de eğlenceyle sunuluyor. Ayrıca, YTL'ler ile TL'lerin 2009 ile 2010 yılları arasında birlikte kullanılacağı belirtiliyor.

(CİHAN)
 



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,706 µs