3 ihtimal | " /> 3 ihtimal | "/>

En Sıcak Konular

Düşme olayında kafa karıştıran 3 ihtimal

3 Ekim 2008 17:28 tsi
Düşme olayında kafa karıştıran 3 ihtimal Yusuf Gezgin,Şener Eruygur’un düştüğü ve yoğun bakıma alındığı haberlerini duyunca, ilk aklıma gelenleri yazdı.

Türkiye’de derin cenahlar öyle akıllara zarar yöntemler deniyorlar ve uyguluyorlar ki, en tabii, insani durumlardan bile şüphe duyuyor, huylanıyorsunuz.

Ergenekoncuların abisi, “1 numara” olmasa bile, “önemli bir numara” olduğu kesin olan ulusalcı İlhan Selçuk, hastalanarak Amerikan Hastanesi’ne yatırıldı ve orada derin istişarelerine devam etti. Arkasından hastalığı ve yaşlılığı gerekçe gösterilerek mahkeme tahliyeye zorlandı ve tahliye edildi.

Yine Ergenekon sanıklarından Ferit İlsever hastalığı gerekçe gösterilerek dışarıya salındı. Dışarıya çıkar çıkmaz hastaneye bile uğramadan derin faaliyetlerine dörtnala devam etmeye başladı.

Derin adamlarını askere göndermemek için çürüğe çıkaran Ergenekoncular, hastane-sağlık raporu işlerini gayet ustalıkla kullanıyorlar.

Şener Eruygur’un düştüğü ve yoğun bakıma alındığı haberlerini duyunca, ilk aklıma gelen; bunun paşayı tahliye etmek için hazırlanan bir tezgâh olduğuydu. Son aldığım bilgilere göre durum ciddi. Şener Paşa’nın sağlık durumu gayet ağır. Ancak kamuoyu önceki tecrübelerden dolayı hadiseye masumane bakamıyor.

Şener Paşa’nın düşmesi ve hastaneye kaldırılması konusunda kulislerde muhtelif ihtimaller konuşuluyor.

Kulislere takılanları önem sırasına göre sıralayacak olursak;

-Şener Paşa, ihtilal hazırlıklarına rehberlik yapan, Ergenekoncuların esas oğlanlarından birisi ve Ergenekon davasının kilididir. Şener Eruygur’un ortadan kalkması durumunda, derinleri sıkıntıya sokan Ergenekon davası ve darbe iddiaları önem kaybedecek; en önemli zanlı, kaynak ortadan kalkmış olacaktır. Birileri yargılama sürecine geçilmeden önce davanın en önemli sanığını ortadan kaldırmayı hedeflemişlerse Eruygur’un hayati tehlikesi devam etmektedir. Hastaneden sağ çıkamayabilir, belki de felç olur. Her iki ihtimalde de Şener Paşanın yargılanması, konuşması ve Ergenekon’un derinleştirilmesi önlenmiş olacaktır.

-Aynı koğuşta kalan Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un araları iyi değildi. Hurşit Paşa, “bu işlerin Şener Paşa’dan dolayı başlarına geldiğini” düşünüyor ve sürekli bunu Şener Paşa’nın başına kakıyordu. Düşme olayından önce yine tartışmış olabilirler ve düşme bu tartışmanın sonucu gerçekleşmiş olabilir.

-Alkol almaya alışan bünyelerin alkol alamadıklarında sıkıntılar yaşarlar. Dışarıda bol alkol alan Ergenekoncu paşalar, içeride alkol alamadıklarından dolayı epeyce sıkıntı yaşamış olabilirler. Şener Paşa’nın, yaşının da etkisiyle tansiyon düşmesi, göz kararması gibi durumlardan dolayı düşmüş ve yaralanmış olması muhtemeldir.

Türkiye’de ceza evlerinin koruması derinlerin en çok yuvalandığı bir kurum tarafından yapılmaktadır. Cezaevlerinde içeriden verilen desteklerle, çok rahat infazlar yapılabilmekte, cinayetler işlenebilmektedir. Dahası, içerideki bazı mahkûmlar dışarıdaki eylemlerin, cinayetlerin aktörü, tetikçisi olarak kullanılmakta; sonra hücresine geri dönmektedir. Resmen cezaevinde yatan(?) birisinin dışarıda cinayet işlemesi, bir vukuata bulaşması mümkün olmadığından! gayet temiz işler çıkarılmaktadır. Medyaya da yansıdığı üzere, Türkiye’de Veli Küçük’ün emri ile Karagümrük Çetesi’nin adamları hapishanede Sabancı cinayeti suçlusu Duyar’ı öldürebilmişlerdir. İç içe güvenlik çemberlerine sahip cezaevlerine çok rahat uyuşturucu, silah, hatta hayat kadınları sokulabilmektedir. Türkiye’deki ceza evlerinde derin cenahların hareket kabiliyeti gayet iyidir. Dolayısıyla yukarıdaki ihtimaller, uçuk iddialar değildir.

Bazı Ergenekoncuların “bu işi Veli Küçük’e münhasır hale getireceğiz, daha genişlemesine müsaade etmeyeceğiz!” şeklindeki konuşmalarını dikkate alırsak, ilk ihtimalin akla en yakın şık olduğu ortaya çıkmaktadır.

Şener Eruygur’un tedavi gördüğü sivil hastaneden alınıp GATA’ya yatırılacağından bahsediliyor. Sağlam giren Eminağaoğlu çürük çıktığına göre, hasta giren Şener Paşa nasıl çıkar acaba?

YUSUF GEZGİN/AKTİFHABER



Bu haber 1,691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,302 µs