En Sıcak Konular

Kanuni'nin portresi Londra'da

3 Ekim 2008 17:15 tsi
Dünyanın önemli müzayede salonlarından biri olan Sotheby's de 8 Ekim tarihinde "İslam Dünyası Sanat Eserleri" (Arts of the Islamic World) adı altında yapılacak açık artırmanın en önemli parçası Kanuni Sultan Süleyman'a ait portre olacak.

Osmanlı Türk tarihi eserlerine sıkça yer veren Sotheby's Müzayede Evi, önümüzdeki hafta gerçekleştireceği açık artırma öncesi, satışa sunulacak eserleri sergiledi. Aralarında İtalyan Ressam Titian (Pieve Di Cadore) tarafından çizilen "Muhteşem Süleyman" olarak bilinen Kanuni Sultan Süleyman'a ait portrenin de yer aldığı sergi sabah saatlerinden itibaren ziyarete açıldı. Açık artırmada 233.'cü sırada bulunan bu eser 300 bin Sterlin, yaklaşık olarak 750 bin YTL'den satışa sunulacak.

Bu arada Sotheby's Müzayede Evi, geçtiğimiz aylarda da Fatih Sultan Mehmet'e ait bir portreyi satışa çıkarmış ve eser 468 bin Sterlin'e alıcı bulmuştu.

Lakabı Titian olan İtalyan ressam Pieve Di Cadore tarafından 1538 yılında çizilen yağlı boya tablo, Mantua Dükü Frederico Gonzaga için yapılmış ve 1961 yılında da adı açıklanmayan şimdiki sahibi tarafından Londra'ya getirildi. İslam ve Türk dünyasına ait yüzlerce eserin satışa çıkarılacağı 8 Ekim'deki "İslam Dünyası Sanat Eserleri" açık artırma oturumunda ayrıca Osmanlı dönemine ait Viyana kuşatmasında kullanıldığı sanılan bir kalkan ve deri kılıfının da satışa sunulacağı öğrenildi. Sotheby's Müzayede Evi'nde satışa sunulacak eserler arasında ayrıca 16.yüzyıla ait miğferler, tabanca ve tüfekler, kılıç, kama, hançer ve 2. Abdülhamit'in çalışma masası da yer alıyor.

(CİHAN) 



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,258 µs