Kirli çamaşırlar ortaya döküldü! | " /> Kirli çamaşırlar ortaya döküldü! | "/>

En Sıcak Konular

Kirli çamaşırlar ortaya döküldü!

3 Ekim 2008 17:18 tsi
Kirli çamaşırlar ortaya döküldü! Kavga futbolun kirli yüzünü gösterdi. Genç Fenerbahçeliler grubu Başkan Aziz Yıldırım'ın neler yaptığını bir bir açıkladı... İşte o grubun iddialarından biri: Para gönderip 'Aziz Yıldırım başkan' diye pankart taşıttınız... Daha neler neler...

Genç Fenerbahçeliler, geçmişte Başkan Yılıdırım'ın kendilerini kullandığı olayları açıkladı

Genç Fenerbahçeliler grubu (Gfb) Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın uzun yıllar kendilerini kullandığını iddia ederken, bugüne kadar bazı çevrelerce üstü kapalı biçimde iddia edilen bir çok olayı açık ve net ifadelerle ortaya koydu. Aziz Yıldırım'ın zamanında kendilerini kullandığını iddia eden grup, Yıldırım'ın 2001 yılındaki istifasının mizansen olduğundan, bu sezonki MTK maçında tribüne bir grubun bedelsiz kombinelerle sokulmasına kadar sarsıcı iddialar ortaya attı. İşte Gfb'nin iddiaları:

 -İSTİFA SONRASI BİZİ YÜRÜTTÜNÜZ-

"Sayın Yıldırım ilk istifanızı açıkladığınız Show Tv'ye gitmeden önce yanınızdaydık. Göreve geldiğiniz günden itibaren en çekindiğiniz slogan 'Ali Şen Başkan Fenerbahçe Şampiyon'du. Show Tv'ye giderken akıl hocalarınız size 'Türk halkı duygusaldır, duygusal bir ortam oluşturursan Ali Şen'in (Ali Şen başkan Fenerbahçe Şampiyon) sloganını unutturur 'Aziz Yıldırım başkan Fenerbahçe şampiyon dönemini başlatırsın' dediler. Siz de çıktınız uzun süren konuşmalar ardından birden istifa ettiğinizi ağlayarak ve tv karşısındaki yüzbinleri ağlatarak anlattınız. Aynı gecenin sabahında bize otobüsler tutmamız için para göndertip semtlerden insanları toplattınız. Bu otobüslerle yüzlerce kişiyi Fenerbahçe parkına taşıttınız ve 'Taraftarız biz çekeriz cefa, büyük başkan bizi bırakma' tezahüratlarıyla yürüttünüz. Tabii bu yürüyüşe hiçbir şeyden habersiz gönülden katılan yüzlerce taraftarda katıldı. Onların hakkını teslim etmek gerekir."

 -DENİZLİ'Yİ PROTESTO ETTİRDİNİZ-

Deplasmanda kaybedilen Diyarbakır maçı sonrasında bizzat grubumuzun kurucularını arayarak 'Toplanıp alana gelin, Mustafa Hocayı protesto edin, istifaya zorlayın' dediniz. Sonrasında havaalanında yaşananları anlatmaya gerek yok herkes biliyor."

 -TAHİR KIRAN'LA BİLET YOLLADINIZ-

Altay maçı ve Göztepe maçları sonrasında protestolar başlayınca bunu daha fazla büyümeden engellememiz için bizim de içinde bulunduğumuz bazı gruplara bedelsiz 3000'er adet bilet yolladınız. Hem de şu an hain ilan ettiğiniz Sayın Tahir Kıran'a rica ederek yanımıza gönderdiniz. Sayın Kıran da bizlere sizin yolladığınız biletleri verdi.

 -MARATONU VERDİNİZ KABUL ETMEDİK-

"Deplasman yasağını protesto için maratonda bulunan kadim dostumuz KFY'nin açtığı 'Taraftar+Kombine= Dolar' ve 'Fenerbahçemizi izlemimizi İngiliz İşgal Komutanları Bile engelleyemedi' pankartları sonrasında hafta içi Dereağzı'na bizleri çağırarak 'Seneye Maraton ortayı size veriyorum' dediniz. Kabul etmememiz üzerine yanınızdakileri ısrar edip ikna olmamız için peşimizden yolladınız. Biz 'Dostlarımızı satmayız' diyince gözlüğünüzü çıkartıp bize 'sizi de üzerim' dediniz."

 -ÜNİFEB'İ BARINDIRMAYIN-

Aranızın kötü olduğu 1907 Dernek başkanı Sayın Necdet Ersoy ÜNİFEB (Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği) oluşumunu destekleyince bizi çağırdınız ve 'Bunlar çok büyüyor, başımıza dert açacaklar, tribünde barınmalarına Müsaade etmeyin' dediniz. Biz de bu emir büyük yerden diyerek bir basket maçında 'ÜNİFEB başkanının kalbini kırdık. Sonradan hatamızı anlayıp özür diledik ve ÜNİFEB ile kardeş olduk. 6 Kasım 2002 Galatasaray maçı sonrası yaşanan haksız gözaltılar esnasında Sayın Necdet Ersoy'un ismini verdiniz ve ÜNİFEB sorumlularından Barış Ertül'ü gözaltına aldırdınız.

-ATİLLA KIYAT'I PROTESTO ETTİRDİNİZ-

Dereağzında yapılan Galatasarayla oynanan PAF maçından önce aradınız “kalabalık gelin” dediniz. Ve aranızın açıldığı Sayın Atiila Kıyat'ı protesto ettirdiniz.

-KIRAN DESTEK VERDİ-

İkinci kez kulubümüzü zor günde bırakıp gitme kararı aldığınızda bile hain dediğiniz Sayın Tahir Kıran bizleri arayarak 'Bakın mutlaka yürüyüş yapın ve yapılan yürüyüşlere katılın, başkanı istifadan döndürmek lazım' dedi. Biz bu teklifi reddettik. Israrla size destek vermemiz için bizi arayan Tahir Kıran ile bizi özdeşleştirdiğiniz o günlerde en sonunda biz de yürüyüşe dahil olduk. Aranız kötü diye her yerde konuştuğunuz Tahir Kıran ile o günlerde her gün görüşüyordunuz. Sebebi neydi acaba?

 -İSTİFA SEBEBİNİZİ AÇIKLAYIN-

İkinci kez istifa etmenizin gerçek sebebini ise bir çok kişi gibi biz de biliyoruz. Sağlık sebebi de bir sebep ama asıl sebep değil. Gerçek sebebini tüm Fenerbahçe camiasına açıklamanızı bekliyoruz."

-2004'TE BİZE SAVAŞ BAŞLATTINIZ -

2004 yılında tarafımıza vermiş olduğunuz 1200 adet Migros kombinesi iptal ettiniz. Çünkü hoşlanmadığınız diğer tribün gruplarına karşı bir şeyler yapmamızı istiyordunuz ancak biz dostlarımızı satmadık, isteklerinizi uygulamadık ve bize karşı savaşınızı başlattınız.

-SENARYOYU HAYATA GEÇİRDİNİZ-

MTK maçında size yakın bir grubu bedelsiz kombineler vererek stada soktunuz ve olaylar meydana getirttiniz, sonra önceden hazırladığınız senaryoyu hayata geçirtip haksız cezalar aldırttınız."

 -KONGRELERDE NELER YAŞANDI?-

Bir oyla başkan seçildiğiniz kongre ile 600 oy farkla başkan seçildiğiniz kongre arasında geçen dönemde neler yaşandı biz biliyoruz. Neler döndü, ne senaryolar hayata geçirildi hepsine şahidiz. Şu an çok iyi dost gözüktüğünüz camiamızdaki büyüklerimizle ikili ilişkilerinizin bozulmaması için susuyoruz. O döneme ilişkin tek bir açıklama bile yapmamış olmanızı hayretle izliyoruz."

Fenerbahçe'den yalanlama

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü, sarı-lacivertli takımın taraftar gruplarından olan Genç Fenerbahçeliler'in açıklamalarının “baştan aşağı uydurma bilgilerle dolu” olduğunu bildirdi.

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, Genç Fenerbahçeliler taraftar grubunun kendi internet sitesinde yer alan ve bugün bir gazetede yayınlanan açıklamalarıyla ilgili, “Genç Fenerbahçeliler adlı grubun açıklaması, söz konusu grubun nasıl ve ne amaçlar taşıdığının açık bir göstergesi durumundadır. Baştan aşağı uydurma bilgilerle dolu olan bu senaryo, Genç Fenerbahçeliler adlı grubun nasıl çıkar peşinde koşabileceğinin ve nasıl pazarlıklar yapabileceğinin ip uçlarını vermektedir” denildi.

Açıklamada ayrıca, şu görüşlere yer verildi:

“İşte bizim karşı olduğumuz ve asla izin vermeyeceğimizi savunduğumuz bu ve benzeri oluşumlardır. Kendilerini kulübün üzerinde bir güç olarak gören ve göstermeye çalışan bu ve benzeri gruplar, söz konusu açıklamalarıyla asıl amaçlarının ne olduğunu net bir biçimde ilan etmektedirler. Bu açıklama, grubun taraftarlık dışında her türlü çıkar ilişkisine girebileceğini anlatmakta ve yöntemler göstermektedir. Fenerbahçe Kulübü, bu ve benzeri oluşumlara asla izin vermeyecektir. Büyük Fenerbahçe taraftarı da bu tarz grupların gerçek amaçlarını artık net bir biçimde görmektedir ve bu grupların büyümesine izin vermeyecek, bu çirkin girişimleri kendi içerisinden söküp atarak en büyük dersi verecektir. Basın kuruluşlarının da, futbolu kirletmeye çalışan bu tarz grupların yayınları konusunda daha dikkatli davranmaları gerektiği ortadadır. Amacı kendi çıkarlarını koruyup kollamaktan başka bir şey olmayan, bunun için her türlü pazarlığı yapabileceklerini açıkça ima ve ilan eden, tribünde futbol izlemeye gelen insanlara zarar veren ve onları uzaklaştıran bu gibi kişi ve grupların adeta sözcülüğünü yapmanın, Türk sporuna ne kadar zarar verdiğini basınımızın da görmesini bekliyoruz.”
Ajanslar



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,344 µs