En Sıcak Konular

Dev bir banka daha battı

3 Ekim 2008 16:25 tsi
Dev bir banka daha battı Söz konusu banka kriz sırasında adı üzerinde en fazla soru işareti bulunan mevduat bankası Wachovia...

Kriz sırasında adı üzerinde en fazla soru işareti bulunan mevduat bankası Wachovia, mortgage bankası Wells Fargo ile birleşme kararı aldı.

ABD'nin önde gelen mortgage bankalarından Wells Fargo zor durumdaki ABD bankası Wachovia ile birleşme kararı aldığını açıkladı.

Wells Fargo birleşme işleminin toplam tutarının 15.1 milyar dolar civarında olduğunu açıkladı. Wells Fargo ayrıca birleşme ilgili maliyetin 10 milyar dolar civarında olacağını açıkladı.

Birleşme işlemi kapsamında toplam 20 milyar dolar değerinde Wells Fargo menkul değerinin ihraç edileceğini, bunun büyük kısmının Wells Fargo hisseleri olacağı açıklandı.

ABD'nin en büyük mevduat bankalarından biri olan Wachovia'nın gelirinin yüzde 55'i perakende bankacılıktan geliyor. Wells Fargo'nun bankanın bilançosunu güçlendirecek sermaye katkısını yapacağı belirtiliyor.

CITI ZARARI KAPATMIYORDU

Hafta başında Wachovia'nın perakende bankacılık biriminin Citi tarafından satın alınması için anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı ancak, Citi ile belli noktalarda anlaşamayan Wachovia'nın tercihini Wells Fargo'dan yana kullandığı açıklandı.

San Francisco merkezli Wells Fargo ABD'nin en güçlü mortgage bankalarından biri konumunda. Banka, yeni anlaşma doğrultusunda Wachovia'ya 202 milyar dolar sermaye enjekte edecek.

Yapılan anlaşmanın ardından bir açıklama yapan Wells Fargo CEO'su Robert K. Steel," Bugün, dünyanın en güçlü finansal şirketlerinin birleşmesinden bahsesiyoruz. Wachovia'nın aramıza katılması, ortaklarımız, müşterilerimiz ve meslektaşlarımız açısından son derece sevindirici bir durum. Bu, sektör ün geleceği açısından da çok iyi bir kara oldu. Wachovia, devlet desteği almadan, eskisine göre daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek" dedi.

Uzmanlara göre Citi'nin, Wachovia'nın sadece perakende bölümünü satın alacak olması, bankanın zararını kapatmıyordu. Analistler, Wells Fargo'nun, krizde büyük yara alan bankanın tamamını satın almasının, Wachovia'yı düzlüğe çıkaracağını ifade etti. -Gazeteport-



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,277 µs