Korsanlar durmak bilmiyor | " /> Korsanlar durmak bilmiyor | "/>

En Sıcak Konular

Korsanlar durmak bilmiyor

3 Ekim 2008 15:13 tsi
Korsanlar durmak bilmiyor İçi tank dolu bir Rus gemisini kaçırdıktan sonra ABD ve AB savaş gemileriyle çevrilen korsanlar karşı hamle yaptı: 4 gemi saldırı altında...

Uluslararası Denizcilik Bürosu, Somali açıklarında aynı günde dört geminin korsanların saldırısına uğradığını, bu tür saldırıların bölgede "artık kritik bir seviyeye" ulaştığını bildirdi.

Uluslararası Denizcilik Bürosunun Korsanlıkla Mücadele Merkezi Direktörü Noel Choong, 1 Ekimde korsanların mitralyözlü ve el bombalı saldırılarına uğrayan gemilerin kaçmayı başardığını belirterek, "Bu sadece bir günde ortaya konan en yüksek saldırı sayısı. Gemileri uyanık olmaya çağırıyoruz. Şu anda kritik seviyedeyiz" dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri bandıralı, 28 kişilik mürettebatı bulunan gemi, 1 Ekimde korsanların saldırısına uğrayan ilk gemi olurken, korsanlar bölgede denetim uçuşları yapan helikopterlerin yetişmesi üzerine kaçtı.

Bu saldırının üzerinden bir saat geçmeden korsanlar bu kez kimyasal madde taşıyan bir Filipin gemisine saldırdı. Saldırganları bu kez bir savaş gemisi kaçırttı.

Bundan bir süre sonra korsanların hedefi olan bir İtalyan tankeri de kaçmayı başarırken, 1 Ekimdeki son saldırı Tayvan'a ait bir konteyner taşıyıcısına düzenlendi. Geminin kaptanı basınçlı su sıktırarak korsanlardan kaçmayı başardı.

Aden Körfezi ve Hint Okyanusu'nda Ocak 2008'den bu yana 60'tan fazla gemi Somalili korsanların saldırısına uğrarken, ağır silahlar taşıyan bir Ukrayna şilebi 25 Eylülden bu yana Somali açıklarında 20 milyon dolar fidye isteyen korsanların elinde bulunuyor.

 
AA



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,925 µs