En Sıcak Konular

Batman'da festival coşkusu

2 Ekim 2008 12:40 tsi
Bu yıl 5.si düzenlenen Batman Hasankeyf Kültür Sanat Festivali, halk koşusu ile başladı.

"Hasankeyf'i taşıma yarına taşı" sloganıyla başlayan koşuya binlerce kişi katıldı. 3 bin metre mesafeli koşuda tüm katılımcılara Hasankeyf resimli tişört dağıtıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren yarışın başlangıç noktası Esentepe mevkiinde toplanan yarışmacılar start ile birlikte koşmaya başladı. Yarışmaya az sayıda katılan yaşlı vatandaş iddialı olmadıklarını ancak Hasankeyf'e destek için koşacaklarını belirtirken, bayanlar ise iddialı olduklarını ve ödülü alacaklarını ifade etti. Binlerce kişinin katıldığı koşuya AP Milletvekili Feleknaz Uca, eski DEP Milletvekili Selim Sadak, DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata da katıldı.

 
Yarışmayı sonuna kadar götüren Ayla Akat Ata, "Güzel ve anlamlı bir koşuyla başladık. Sonuç bizi çok sevindirdi. Umarım bu sevinç ve coşku festival boyunca devam eder" dedi.

Yarışmayı sonlarda tamamlayan Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ise, "Hasankeyf'e dikkat çekmek için koştuk. Halk Hasankeyf'e nasıl bir enerji ile sahiplendiğini gösterdi." diye konuştu.

Avrupa'dan gelip yarışmaya katılan AP Milletvekili Feleknaz Uca da, 3 bin kilometreden gelip 3 kilometre koştuğunu belirterek, Hasankeyf için yapılan bu koşuyu anlamlı bulduğunu, antik kentin kurtarılması için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

10 bin YTL ödüllü halk koşusunu Elazığ'dan katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi atletlerinden Ali Haydar Tekgöz (22) kazandı. Yarışmayı düzenleyenlere teşekkür eden Tekgöz, bu tür organizasyonların spora ilgiyi artırdığını belirterek, kazandığı parayı sportif çalışmalar için kullanacağını söyledi.

cihan

 



Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,920 µs