En Sıcak Konular

DTP'li Geylani'den garip açıklama!

1 Ekim 2008 22:05 tsi
DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, terör örgütü PKK'nın Ramazan Bayramı nedeniyle sözde 3 günlük ateşkes ilan ettiğini öne sürerek, buna karşılık verilmesini istedi.

Geylani, “Kutsal günler nedeniyle PKK 3 günlük ateşkes ilan etti. Bizim halk olarak devletten istediğimiz buna olumlu cevap verilmesidir” dedi.

DTP Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, İl Başkanı Hasan Güzel ile birlikte Çukurca İlçesi'ne gelen Milletvekili Geylani, ilçe halkı ve esnafla bayramlaştı. Bazı evleri dolaşıp sohbet eden Geylani, çocuklarla yakından igilendi. Geylani, her fırsatta halkla birlikte olmak istediklerini belirtti.

Bayram nedeniyle terör örgütünün sözde 3 günlük ateşkes ilan ettiğini iddia eden Milletvekili Geylani, ateşkese devlet tarafından olumlu cevap verilmesi halinde ateşkesin daimi olacağını ve barışın sağlanacağını öne sürdü. Geylani şöyle konuştu:
“Biz her zaman halkımızla birlikte iyi ve acı günleri paylaşıyoruz. Bu birlikteliği her zaman yaşamak istiyoruz. Bugün Ramazan Bayramı. Bu bayram Ortadoğu ve Kürt halkı için çok önemlidir. Bayramlar barış, kardeşlik, dostluk, demokrasi ve gerçek adaletin müjdecisidir.
Ama bunun gereğini bu sistem yerine getirmedi. Bakın bu kutsal günler nedeniyle PKK 3 günlük ateşkes ilan etti. Bizim halk olarak devletten istediğimiz buna olumlu cevap verilmesidir. Eğer olumlu cevap verilirse bu üç gün, 13, 23, 103 hatta 1003 gün olacaktır. Buna inanıyoruz. Bunun arkasından da onurlu bir barışın tesis edileceği umudunu taşıyoruz.”

hurriyet



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,034 µs