En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu: Kavganın faydası yok!

1 Ekim 2008 17:02 tsi
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti ile CHP arasında son günlerde tırmanan gerilimi milletin üzerine atılan sis bombasına benzetti.

Kavga ve çatışmanın kimseye bir faydasının olmayacağını vurgulayan Yazıcıoğlu, yerel yönetimde de, genel yönetimde de açıklık ve demokrasinin çözümün başlangıcı olacağını belirtti. Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu'nun değiştirilmesi, dokunulmazlıkların kaldırılması, Yargı-Yürütme-Yasama'nın ayrılığına dayanan bir sistemin oluşturulmasını isteyen Yazıcıoğlu, sorunların çözümünün böyle mümkün olacağını savundu.

Partililer ve vatandaşlarla bayramlaşan Yazıcıoğlu, "Hedef, Türkiye'yi öncü ve lider bir ülke yapmak için hazırlamak. Bunun için de milli duruşa ve milli iktidara ihtiyaç vardır. Bu iktidar aynı zamanda milli bakışı olan bir muhalefeti de doğurabilir. Küçükler el feneri, büyükler de deniz feneri ile soyuyorlar. Başından beri her türlü çeteciliğe, mafyacılığa, cuntacılığa karşı çıktık, karşı çıkmaya da devam ediyoruz." diye konuştu.

Osmanlı Devleti'nin çekilmesinden bu yana Balkanlar, Ortadoğu ve Kafkaslar'da huzur olmadığını anlatan Yazıcıoğlu, iktidar ve muhalefetin milletimizin üstlenmesi gereken misyonu kavrayamadığını savundu.

Yeniden bu coğrafyaya huzurun, barışın gelmesi, din, dil, ırk ayrımı yapmadan bütün bu coğrafyanın kültürlerini bir arada tutacak bir anlayışa ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Yazıcıoğlu, uluslararası güç odaklarının yönlendirmesiyle, içeride hırs ve nefsanî kaygılarla yapılan hareketler ve siyasi söylem, üslup ve davranışların Türkiye'ye zaman ve enerji kaybettirdiğini ifade etti.

Diyarbakır'daki çatışmada bir askerin şehit olduğunu hatırlatan Yazıcıoğlu, şunları söyledi: "Bayramı milletimize karalı getiren, bayramda bile şehit kaldırıp, gözyaşı döktürenlere hak ettikleri ders verilecektir. Vatanın, milletin, devletin birliği için onur ve şerefimiz adına mücadele veren şehitlerimiz ve gazilerimiz adına söz veriyoruz: vatan bölünmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ebed müddet yaşayacak ve bu millet, Alevi Sünni, Kürt- Türkmen bir ve beraber olarak ebediyen, özgür ve kardeşçe yaşayacak. Bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşamamızı sağlayan ecdadımıza layık olarak, milli kimlik şuuruyla daha çok kardeş olacağız. Bu bayram kardeşliğimizi pekiştirsin ve birliğimizi beraberliğimizi sağlasın."

cihan



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,761 µs