En Sıcak Konular

SP, CHP'den Sav'ın özrünü istedi

1 Ekim 2008 13:44 tsi
CHP'yi bayramlaşmak için ziyaret eden Saadet Partisi ekibi, Hz. Peygamber'e hakaret eden CHP'li Önder Sav'ın özür dilemediğini bakın nasıl hatırlattı...

Ramazan Bayramı'nın ikinci günü siyasi partilerde bayramlaşmalar yapıldı. Anamuhalefet partisi CHP'ye AK Parti, Anavatan Partisi ve Saadet Partisi'nden yöneticiler bayramlaşmak için geldi. Bayramlaşma ziyaretlerinde siyaset konuşuldu. Bayramlaşmanın gündemini ise AK Parti'ye karşı alternatif siyaset arayışı oluşturdu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ve Zeynep Karahan Uslu ile birlikte bayramlaşmak için CHP'ye geldi. AK Partilileri CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ile milletvekili Nur Serter karşıladı. Partililer birbirlerinin bayramlarını kutlarken; yeni yasama yılında Meclis gündemine gelecek konular da ele alındı.

SENDİKALAR 12 EYLÜL ÜRÜNÜ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, sendikalar kanununun 12 Eylül'ün ürünü olduğunu söyledi. Arızaların ne olduğunun bilindiğini dile getiren Tanrıverdi, sivil toplum örgütlerini taraf değil ortak gördüklerini belirtti. Mevcut yasaların sendikalaşmanın önünde engel olduğunu savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi'ye Tanrıverdi'nin "Meclise siz bizden daha önce geldiniz" yönünde bir soru yöneltti.

Bunun üzerine Selvi, şu cevabı verdi: "Bayramlar mubarek günlerdir. Bu Ramazan ayını da biraz stresli geçirdik. Bugün kavga etmemeye, ters konuşmamaya şartlandım ben. 12 Eylül'ü methetmek bize düşmez. Onun olumlu olduğunu söylemek hiç de bizim harcımız değil, inancımızla bağdaşmaz. Örgütlenmeyi engelleyen bugünkü yasa. Yasalar engelliyor. Adım atılması içinde ben gerekeni yaptım. Ben 12 Eylül karanlığında herkes kaçtığı zaman Türkiye'de bir sendikacı olarak ilk bir parti kuruluşuna geldim. Cezaevinden çıktım. Hücreden çıkar çıkmaz da demokrasi mücadelesi verdim. Ancak hep muhalefette kaldık."

SAADET'DEN ÖNDER SAV HATIRLATMASI
Saadet Partisi'nden (SP) Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, Fikret Karabekmez ve Musa Afşin de CHP'yi ziyaret etti. SP'nin gündeminde ise CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Hz. Muhammed (SAV) için sarf ettiği hakaret içerikli sözleri vardı. CHP'li Sav'ın özür dilemesi gerektiğini dile getiren SP Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, kimsenin dini inançları siyasete alet etmemesi gerektiğini vurguladı.

DP İLE BİRLEŞMEMENİN PERDE ARKASINDA NE VAR?
Anavatan Partisi'nin CHP'deki bayramlaşmasında da AK Parti'ye karşı alternatif siyasi oluşum ile Demokrat Parti (DP) ile başarısızlıkla sonuçlanan birleşme vardı. Anavatan Partisi Teşkilat Başkan Yardımcısı Erol Erdem, Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Irmak'ın yaptığı ziyarette CHP milletvekili Nur Serter, DP ile yapılan birleşmeyi sordu.

AK Parti'ye karşı etkin bir şeyin yapılması gerektiğini savunan Anavatan Partisi Teşkilat Başkan Yardımcısı Erol Erdem, bir olmanın yolunun bulunması gerektiğini söyledi. Küresel güçlerin DP ile birleşilmesine izin vermediğini iddia eden Erdem, "DP ile birleşme kurgulanmış bir oyundu. Birleşmenin yolunu bulmalıyız. Yerel seçimlerde bir şeyler yapalım. Gelin bir olalım. Bu son fırsat." diye konuştu.

cihan



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,131 µs