En Sıcak Konular

Rusya'dan petrol müjdesi!

1 Ekim 2008 13:13 tsi
Rusya'dan petrol müjdesi! Rusya Maliye Bakanı Aleksi Kudrin, "Petrolün varili, 70 doların altına düşebilir" dedi.

Rusya Maliye Bakanı Aleksi Kudrin finansal piyasalarda yaşanan kriz nedeni ile enerji talebinin azalacağını, bunun da petrol fiyatlarının düşmesine neden olacağını açıkladı. Kudrin'e göre petrol fiyatları 70 doların altına gerileyebilir.

Vedemosti gazetesi tarafından düzenlenen konferansta açıklamada bulunan Kudrin, "Petrol fiyatlarının kısa vadede 90 dolar seviyesinde seyredeceğini tahmin ediyorum. Ancak orta vadede fiyatlar 70 doların altına gerileyebilir. Bu ihtimal dışı değil. Önümüzdeki bir kaç yıl içinde enerji talebinde azalma olacak. Bu da fiyatların gerilemesine neden olacak." dedi. Kudrin mali piyasalarda yaşanan krizin ardından yatırımcıların hammadde yatırımına yönelmeyeceklerini, bunun için de yeterli finansın olmadığını kaydetti.

ABD'nin tüm dünyayı etkileyen finansal krizden sorumlu olduğunu ifade eden Kudrin, "ABD Hazine Bakanı Henry Paulson'ın ortaya koyduğu mali destek paketinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. ABD'nin diğer ülkelere karşı da sorumluluğu var." dedi. Rusya Maliye bakanı yaşanan kriz nedeni ile 2009 için belirlenen büyüme hedeflerinin de aşağı çekildiğini kaydetti. Büyüme hedeflerinin tahmin olduğunu kaydeden Kudrin şöyle konuştu: "2009 için öngörülen yüzde 6,7 büyüme hedefini bir puan düşürdük. Küresel finansal kriz bunu etkiliyor."

Rublenin dolar karşısında güçlü tutulması için gerekli kaynakların kullanıldığına da değinen Kudrin, "Gerekli kaynaklar kullanıldı. Rublenin daha güçlü tutulmasında başarılı olunamayabilir." dedi. Rusya'nın ekonomisinin her şeye rağmen yeterince güçlü olduğuna değinen Maliye Bakanı petrol fiyatlarında yaşanan düşüş ve sıcak paranın yurt dışına kaçma sorununun neden olduğu ekonomik sorunun üstesinden gelebileceklerini belirtti.

ajanslar



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,117 µs