700 milyar dolarlık konuşma! | " /> 700 milyar dolarlık konuşma! | "/>

En Sıcak Konular

700 milyar dolarlık konuşma!

1 Ekim 2008 12:39 tsi
700 milyar dolarlık konuşma! İşte 700 milyar doları durduracak güçteki o sözler...

Amerikan ekonomisini ve dolayısıyla küresel ekonomiyi sıkıntıdan kurtaracak Bush'un 700 milyar dolarlık yardım paketi Temsilciler Meclisi'nden geçmedi. Herkes "O konuşma engelledi" dedi. İşte 700 milyar doları durduracak güçteki o sözler...

ABD ve tüm dünya nefesini turtarak, Başkan Bush'un Amerikan ekonomisini kurtaracak ve dünya ekonomilerini rahatlatacak 700 milyar dolarlık yardım paketinin Temsilciler Meclisi'nden geçmesini beklerken, tüm dünya şok yaşadı.

Çünkü "kesin geçer" diye bakılan o paket, Temsilciler Meclisi'nden geçemedi. Reddedilmesinin sebebi olarak ise Temsilciler Meclisi'nin Başkanı Nancy Pelosi'nin konuşması gösterildi.

BEYLER PARTİ BİTMİŞTİR (THE PARTY IS OVER)

İşte Başkan Bush'un 700 milyar dolarlık yardım paketini engelleyen o müthiş konuşmanın bazı bölümleri:

"700 milyar dolar... İnanılmaz bir rakam. Ancak, başarısız Bush ekonomi politikalarının ülkemize maliyetinin sadece küçük bir bölümü. Pervasızlık üzerine kurulu politikalar. Başkan Bush, yönetime geldiğinde, Clinton döneminin bütçe fazlasını devralmıştı. 5.6 trilyon dolarlık bir fazla. Ve Başkan Bush, pervasız ekonomi politikasıyla bunu iki yılda tersdüz etti.

ALTIN PARAŞÜTLÜ ADAMLAR

Şimdi, 8 yıl sonra, mali sorumsuzlukla, ekonomide her şey mübah zihniyeti birleşti ve bugün bulunduğumuz noktaya geldik. Yani, düzenleme yok, denetim yok, disiplin yok. Ve eğer çakılırsanız, vergi ödeyen vatandaşların paralarıyla size altın bir paraşüt veriliyor.

O günler geçti. Beyler, parti bitmiştir.

Demokratlar serbest piayasaya inanıyor. Çünkü serbet piyasanın istihdam, refah ve ekonomik güç yaratabildiğini biliyoruz. Ancak bu durumda Cumhuriyetcilerin destekledikleri şekliyle serbest piayasa, ne iş, ne refah, ne sermaye yarattı. Sadece kaos yarattı."

"HAYIR" OYLARINI ARTIRAN SÖZLER

Devasa finans şirketlerinin başarısız yöneticilerini kurtarmaya yarayacak 700 milyar dolarlık yardım paketini yerden yere vuran Pelosi "vergi ödeyen vatandaşların paralarıyla şirketlerini batıran 'yüksekten uçan' yöneticileri bir uçaktan altın paraşütle atlayanlar olarak tanımlaması son derece çarpıcı oldu. Ve artık Amerika'da Wall Street yöneticileri için "altın paraşütlü adamlar" deyimi kullanılmaya başlandı.

"WALL STREET İÇİN MAIN STREET'İ FEDA EDEMEYİZ"

Wall Street'i kurtarmak için Main Street'ten (asıl sokak) toplanan paranın bu şekilde kullanılamayacağını vurgulayan Pelosi "Wall Street'e bir haberim var: Beyler sizin için patri zamanı birmiştir. O günler geride kaldı" diye seslenmesi de yardım paketine "Hayır" oylarını artırdığı görüşü yaygın.

YARINKİ TOPLANTIDAN NE ÇIKACAK

Şimdi herkes, yarın yeniden olağanüstü toplanacak olan Temsilciler Meclisi'nin yeni kararını bekliyor. Umutlar yeniden yeşerdi.

Ancak bu konuşmanın ve önceki gün oylama öncesi söz alan bir başka milletvekilinin "Bundan 3 yıl önce Katrina felaketi nedeniyle New Orleans yerlebir olduğunda, oradaki vatandaşları kurtarmak için Bush yönetimi, Wall Street şirketlereini kurtarmak için olduğu kadar bonkör olmamıştı" şeklindeki sözlerinin etkisinin sürebileceği endişesi de hala mevcut...

hurriyet



Bu haber 817 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,518 µs