En Sıcak Konular

Tehlikeli çatışma: 2 ölü, 7 yaralı!

1 Ekim 2008 12:21 tsi
Altınova'da savaşı andıran bir gece. Güneydoğu kökenli M.A tartıştığı grubun üzerine aracını sürdü, 2 kişiyi ezerek öldürdü. Şehir ayaklandı!

Doğu kökenli M.A., husumetli olduğu Oğuz Dörtkardeş’in üzerine kamyonetini sürdü. Aracın altında sürüklenen Dörtkardeş ile Ezer Kırcalı adlı kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Olayı duyan yerli halk da Doğu kökenlilerin ev ve işyerlerini tahrip etti

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde M.A., husumetli olduğu Oğuz Dörtkardeş'in (23) de aralarında bulunduğu grubun üzerine kamyonetini sürdü. Kamyonet altında sürüklenen Dörtkardeş olay yerinde, Ezer Kırcalı ise hastanede hayatını kaybederken grup içinde bulunan 6 kişi yaralandı. Olayın beldede duyulması üzerine yerli halk, Doğu kökenli vatandaşlara ait ev ve iş yerlerinin camlarını kırdı.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında İnönü Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Dörtkardeş, Ahmet Erkul'a ait bakkalın önünde otomobilinde yüksek sesle müzik dinledi. Erkul ve Doğu kökenli apartman sakinleri, Dörtkardeş'i uyardı. Kendisini uyaranlarla tartışan Dörtkardeş daha sonra buradan ayrılıp aynı cadde üzerindeki evinin önüne gitti. Apartman sakinleri Dörtkardeş ile aralarında husumet bulunan M.A.'ya haber verdi.

M.A. gözaltına alındı
Tartışmayı duyan M.A., iddiaya göre 10 YU 130 palakalı kamyonetini, evleri önünde sohbet eden, aralarında Dörtkardeş'in de bulunduğu grubun üzerine sürdü. Kamyonet altında sürüklenen Dörtkardeş, olay yerinde hayatını kaybetti. Olayda, Ezer Kırcalı (31), Ercan Taşkıran (31), Hamit Timsa (40), Adil Sarıhanlı (27), Mustafa Kaçar (25), Murat Kılınçoğlu (39) ve Enver Ceren (40) yaralandı.

Yaralılar Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken durumu ağır olan Kırcalı, ambulansla Balıkesir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Ancak kalp masajıyla hayata döndürülen Kırcalı, kurtarılamadı. Hayati tehlikeleri bulunmayan 6 yaralının tedavileri ise sürüyor.

Olayın ardından M.A., güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Yaşanan olayın belde sakinleri arasında yayılmasının ardından tepki gösteren yerli halk, Doğu kökenlilerin işlettikleri işyerlerinin ve bu kişilere ait evlerin camlarını kırıp tahrip etti. Öfkeli kalabalık Doğu kökenli bir vatandaşa ait olan evi de ateşe vermek istedi, olay yerinde bulunan itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Doğu kökenli bir vatandaşa ait minibüs de yan yatırılıp tahrip edildi.

Güvenlik güçlerinin olaylar karşısında yetersirsiz kalması üzerine ilçeye Balıkesir ve Ayvalık jandarma komutanlıklarından 200 jandarma ve polis takviyesi yapıldı. Yerli halkın sakinleştirilmesinin ardından güvenlik güçleri Doğu kökenli vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde önlemler aldı. Polis, olaylarla ilgili 15 kişiyi gözaltına aldı.

milliyet



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,930 µs