En Sıcak Konular

YARSAV başkanının dediği oldu!

1 Ekim 2008 09:48 tsi
Hakimlik sınavını kazanan 25 avukat, Danıştay'ın Türkiye Adalet Akademisi'nin yönetmeliğinin yürütmesini durdurması sebebiyle mülakata alınmadı.

Avukatların sınavla hakimliğe geçişi Danıştay'ın engeline takıldı. Hakimlik sınavını kazanan 25 avukat, Danıştay'ın Türkiye Adalet Akademisi'nin yönetmeliğinin yürütmesini durdurması sebebiyle mülakata alınamadı. 10 Eylül'de yapılması planlanan mülakat, ileri bir tarihe ertelendi.

Avukatlara, hakim ve savcı olma fırsatı veren yasa değişikliğinin ardından yapılan sınava 642 avukat katılmıştı. 26 Nisan'da yapılan yazılı sınavda 25 aday başarılı olmuştu. Hakimlik hakkı elde edemeyen bazı avukatlar ise ÖSYM'nin yaptığı sınavda sorulan soruların hatalı olduğunu öne sürmüştü. İdare Mahkemesi'ne dava açan bu avukatlar 'Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adayları Seçme Sınavı'nın yürütmesinin durdurulması ve iptalini talep etmişti. İdare Mahkemesi'ne açılan bu dava halen sürüyor. Sınavı kazanan 25 avukat mülakata girmeye hazırlanırken, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Türkiye Adalet Akademisi'nin yönetmelik ve genel kurul kararlarının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay'a dava açtı. Danıştay 5. Dairesi, avukatların mülakatında görev alacak kurula üye gönderen Türkiye Adalet Akademisi'nin 11 Ocak 2008 tarihli Olağanüstü Genel Kurulu'ndaki 'yönetim kurulu asil ve yedek üyeliği' seçimine ilişkin Genel Kurul kararı ile ilgili yönetmeliğin yürütmesini durdurdu. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Türkiye Adalet Akademisi Yönetim Kurulu'nun toplanamadığını ve mülakatta görevlendirilecek üyelerin seçilemediğini belirtti. Bakanlık, 10 Eylül'de yapılması planlanan mülakatın ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi.

Avukatlara hakim ve savcı olma yolunun açılmasına imkan veren yasal değişiklik, 4 Aralık 2008'de yürürlüğe girmişti. CHP'lilerin Adalet Komisyonu'nu bastığı yasa tartışmalarının ardından Meclis'ten geçen yasa ile 5 yıl meslekte çalışan ve 35 yaşını aşmamış avukatların hakim ve savcı olabilmesinin yolu açılmıştı. CHP, yasanın kadrolaşma amacıyla çıkarıldığını savunmuştu.

YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'nun askerlikten kaçmak için sahte çürük raporu aldığı iddia edilmişti. Milli Savuma Bakanlığı ise yaptığı incelemede 'usulsüzlük' tespit etmemişti.

zaman



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,103 µs