En Sıcak Konular

İngilizler Facebook’ta ajan arıyor

30 Eylül 2008 20:43 tsi
İngiliz istihbarat servisi MI6, internetteki popüler arkadaşlık sitesi Facebook’ta ajan arıyor. Gençlerin ilgisini çekmeyi amaçlayan MI6 üç ayrı ilanla sanal dünyada personel arayışına girdi.

Britanya’nın dış istihbarat servisi yeni kuşak ajanlarını Facebook sitesinde arıyor. Genelde bu iş için ülkenin elit üniversitelerine başvuran MI6, bu kez değişik geçmişleri olan gençlerin ilgisini çekmek için internete yöneldi.
Bir Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Birimimizdeki iş olanakları için birçok kamu kanalı kullanılıyor ve Facebook bunun son örneklerinden birisi” dedi.
2006’dan önce birime katılan ajanların çoğu üniversitede okurken seçiliyordu. Ama o zamandan bu zamana birim gazete ve radyolara ilan vermeye başladı. Facebook’takiler ise çoktan birçok kişinin ilgisini çekti. Sözcü sitedeki ilanlarla ilgili, “Şimdiye kadar ilgilenen çok kişi oldu” dedi.

ÜÇ REKLAM VAR • Sitede üç reklam var. Birisi üniversite mezunlarına yönelik: “Her yaştan mezunlar operasyon subayı olarak, ulusal istihbarat, analiz ve bilgi toplama konusunda uzun dönemli kariyer geliştirebilir.” Bir diğeri ise işinden sıkılmış olanları hedefliyor: “Kariyer değişikliği zamanı mı? MI6 yeteneklerinizi kullanabilir. Britanya’yı korumak için küresel  istihbarat, analiz ve bilgi toplama konusunda operasyon subayı olarak bize katılın.”
Son reklamda ise potansiyel katılımcıların ulusal tarihte kendilerine bir yer edinmesini vaadediyor: “Dünya olaylarında bir kariyer? Dünya haberlerinin etkilenmesinde yardımınız olsun, Britanya’yı koruyun. Operasyon subayı olarak küresel istihbarat, analiz ve bilgi toplamak işiniz olsun.”

taraf

 



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,899 µs