En Sıcak Konular

'3G mobil yaşam alanı oluşturacak'

30 Eylül 2008 20:28 tsi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, cihazları satışa çıkan 3G mobil iletişim sisteminin 18 Aralık 2008 tarihinde ihaleye çıkarılacağını ve mobil yaşam alanı oluşturulacağını söyledi.

Ramazan Bayramı'nı geçirmek için memleketi Erzincan'a gelen Yıldırım, yaptığı açıklamada, lisans verilmesiyle birlikte altyapıların kısa sürede hazır hale gelmesini ve hizmetin verilmeye başlanmasını ümit ettiğini ifade etti.

Yıldırım, "Üçüncü nesil cep telefonu sesin dışında, ses iletiminin dışında birçok kolaylığı da beraberinde getiriyor. 3G ile her türlü görüntü ve data bilgi iletimi mobil interneti de getiriyor. Yani bir mobil yaşam alanı oluşturuyor üçüncü nesil. Artık üçüncü nesil kullanıcıları konuşurken birbirilerini görebilecekler. Normal şartlarda bir film indirmek bir doküman indirmek saatler alırken, şimdi bunları dakikalar mertebesinde yapma imkânına kavuştular. Aynı zamanda mobil bir ofis niteliğini taşıyor. " açıklamasında bulundu.

Yapılan bölünmüş yollarla, Türkiye'de genelinde yolların standardının değiştiğine dikkat çeken Yıldırım, Karayolları Trafik Kanunu'nda 90 kilometre olarak görülen hız limitinin 110 kilometreye çıkarılmasının planlandığını belirtti.

Bakan Yıldırım, "Hız limitinin artırılmaması noktasında değişik fikirler mevcuttur. Yolların standardı genişledi. Bölünmüş yolların miktarı arttı. Artık 90 kilometre yetersiz halde. Bu çerçevede bir çalışma meclis içişleri komisyonunda devam ediyor. Burada zannediyorum herhalde bir artırım söz konusu olacak." diye konuştu.

İstanbul'a yapılması düşünülen 3. köprünün yerinin net olarak belli olmadığını ve sağlam zemin aradıklarını belirten Yıldırım, "Üçüncü köprünün yeri her zaman değişebilir. Başlamadan önce yapılan her türlü açıklama sağlam zemine dayanmayan bir açıklamadır. Sağlam bir zemin bulduğumuzda köprüyü yapacağız. " şeklinde konuştu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Ali Güngör, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ve partililer ile birlikte belediyede düzenlenen toplu bayramlaşma törenine katıldı.

Bakan Yıldırım ve beraberindekiler, Erzincan Kapalı ve Açık Cezaevi, Emniyet Müdürlüğü, 100. Yıl Atatürk Huzurevi'ni ziyaret ederek bayramlaştı.

Bakan Yıldırım, daha sonra Erzincan Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek bayramı hastanede geçiren hastalara karanfil dağıtıp bayramlarını tebrik etti.

Yıldırım, 75. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan çocukların bayramını kutlayarak onlara hediye verdikten sonra, Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret etti.

Bakan Yıldırım, daha sonra havayoluyla Ankara'ya hareket etti.

cihan
 



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,112 µs