En Sıcak Konular

'Rüşvetle mücadelemizi mi inceleyecekler?!'

30 Eylül 2008 17:52 tsi
'Rüşvetle mücadelemizi mi inceleyecekler?!' Rüşvet itirafları kaseti ile gündeme gelen Çankaya Belediyesi Başkanı Muzaffer Eryılmaz, "Değil 2, 20 müfettişle gelseler, ispat edmezler" dedi. İşte 'rüşvetçi başkan' olarak tanınan Eryılmaz'ın inceleme savunması...

Rüşvet skandalı ile gündeme gelen Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, İçişleri Bakanlığı'nın iddiaları araştırmak üzere 2 müfettiş görevlendirmesine tepki gösterdi. Bakanlığın müfettiş görevlendirmede çifte standart uyguladığını öne süren Eryılmaz, "2 müfettişle değil, 20 müfettişle de gelsinler. Bunun aksini ispat mümkün değildir." dedi.
Yazılı bir açıklama yapan Muzaffer Eryılmaz, Çankaya Belediyesi'ne şimşek hızıyla 2 müfettiş gönderen İçişleri Bakanlığı'nın AK Partili belediyeler söz konusu olduğunda, 'görmüyorum, duymuyorum, bilmiyorum' diyebildiğini ifade etti. "Bugün Çankaya Belediyesi'nde ne yapılmıştır ki İçişleri Bakanlığı her yer tatildeyken bile iki müfettiş görevlendirmiştir" diye soran Eryılmaz, kendisinin rüşveti önlemeye, temiz bir yönetim sergilemeye çalıştığını, kamuoyunun da bunu yavaş yavaş anladığını kaydetti.

Eryılmaz açıklamasında, "Bu müfettişler Çankaya Belediye Başkanlığı'nın rüşvete karşı ortaya koyduğu mücadeleyi yerinde görmek ve incelemek için geliyorlarsa, hoş gelsinler, sefa gelsinler... Elleri dolu dönecekler. Ama Çankaya Belediyesi'nde rüşvet ve usulsüzlük var mı diye araştırma yapacaklarsa onlar adına üzgünüm ki, boşa çabalayacaklar ve elleri boş dönecekler. Bizim verilemeyecek bir tek kuruşluk hesabımız yoktur." diye konuştu.

Son 4.5 yıldır hemen hemen her ay Çankaya Belediyesi'ne iki müfettiş görevlendirildiğini öne süren Eryılmaz, Çankaya Belediyesi'nin bütün hesaplarının didik didik edildiğini ancak bir tek yanlışa rastlanılmadığını dile getirdi. Eryılmaz, "Müfettişler gelsinler, onlara her konuda yardımcı olacağız. Çankaya Belediyesi, bugüne kadar temiz bir toplumun oluşması için büyük bir bilinç, kararlılık ve özveriyle çalışmıştır. 2 müfettişle değil, 20 müfettişle de gelsinler. Bunun aksini ispat mümkün değildi." iddiasında bulundu.

İsyanının İçişleri Bakanlığı'nın göz göre göre çifte standart uygulamasına karşı olduğunu belirten Çankaya Belediye Başkan, aynı yaklaşımın AK Partili belediyebaşkanları sözkonusu olduğunda servilenmediğini savundu. Eryılmaz, tepkisini şu sözlerle sürdürdü: "AKP'li belediyeler hakkında Aliağa'dan Silivri'ye, Gaziantep Büyükşehir'den Adana Büyükşehir'e kadar bir dizi yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları tüm medyayı kaplamışken, ortalık baştan sona yolsuzluk iddialarıyla çalkalanırken, pek çok AKP'li belediyede rantın ve yolsuzluğun kokusu bütün burunları rahatsız edecek kadar ağırlaşmışken neden sadece Çankaya Belediyesi'ne müfettiş gönderilmektedir. AKP'li belediyelerle ilgili iddialar karşısında neden sağır rolüne soyunmakta, buralara soruşturma için herhangi bir girişimde bulunmamaktadır."

cihan
 



Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,506 µs