En Sıcak Konular

TBMM'de bayram mesaisi

30 Eylül 2008 14:18 tsi
Meclis, tarihinde ikinci kez bayramda çalışacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin 23. Dönem 3. Yasama Yılı, yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yapacağı açış konuşmasıyla başlayacak. Yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla TBMM Genel Kurulu yarın özel gündemle toplanacak. TBMM'nin resim açılışı, ikinci kez bayrama denk geliyor. Bundan 29 yıl önce de 5. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı Kurban Bayramı'na denk gelmişti.
Yasama yılının başlaması dolayısıyla yarınki ilk tören Meclis'teki Atatürk Anıtı'nda yapılacak. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekillerinden oluşan heyet ile birlikte, saat 14.00'te Meclis'teki Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak ve saygı duruşunda bulunacak. Buradaki tören, İstiklal Marşı'nın oturmasının ardından sona erecek.

TBMM Genel Kurulu, resim açılış nedeniyle Köksal Toptan başkanlığında saat 15.00'te özel gündemle toplanacak. Toplantıda ilk olarak yaşamını yitiren AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli için saygı duruşunda bulunulacak. Toplantıyı açacak olan Toptan, yapacağı kısa bir konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, konuşmasını yapmak üzere salona davet edecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yasama yılının açış konuşmasını yapacak. Genel Kurul, başka konuları görüşmeyerek 7 Ekim Salı gününe kadar çalışmalarına ara verecek.

Köksal Toptan, aynı günün akşamı, yasama yılının açılışı dolayısıyla Meclis'teki havuzlu bahçede resepsiyon verecek. Yaz tatili dolayısıyla seçim bölgelerinde bulunan birçok milletvekili, resim açılış için Ankara'ya gelecek. Açılışın ardından milletvekilleri bayram tatili için tekrar seçim çevrelerine dağılacak.

MECLİS'İ YOĞUN GÜNDEM BEKLİYOR

7 Ekim'de çalışmalarına başlayacak olan Meclis'i, yoğun bir gündem bekliyor. İlk hafta görüşülecek en önemli konu, sınır ötesi operasyon yetkisinin bir yıl uzatılmasını öngören tezkere olacak. Genel Kurul'da, 8 Ekim Çarşamba günü, Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyon yapılması konusunda hükümete verilen yetkinin, 17 Ekim 2008 tarihinden itibaren 1 yıl uzatılmasını öngören Başbakanlık tezkeresi görüşülecek. Tezkerenin kabul edilmesi bekleniyor.

Meclis'teki ilk hafta, araştırma komisyonları raporları ile uluslararası anlaşmaların uygun bulunduğuna dair 25 yasa tasarısı ele alınacak. Meclis'in öncelikli olarak görüşeceği yasal düzenlemeler şöyle: "Çeşitli nedenlerle üniversitelerle ilişiği kesilen öğrencilere yeni bir af getirilmesine ilişkin düzenleme, mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin düzenleme, otoyolların özelleştirilmesini öngören tasarı, seçimlerle ilgili alımların Kamu İhale Kanunu dışında bırakılmasına ilişkin düzenleme." 

cihan
 



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,970 µs