En Sıcak Konular

Liderler bayram namazını hangi camide kıldı?

30 Eylül 2008 10:27 tsi
Cumhurbaşkanı Gül bayram namazını Ankara'da, Başbakan Erdoğan İstanbul'da, CHP lideri Baykal ise Antalya'da kıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını Kocatepe Camisi'nde kıldı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra Sağlık Bakanı Recep Akdağ da bayram namazını Kocatepe Camisi'nde kılanlar arasındaydı.

Gül ve Akdağ, namazın ardından vatandaşlarla bayramlaştı. Bazı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Gül'ü alkışlayarak, sevgi gösterisinde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı namazını Marmara İlahiyat Vakfı Camisi'nde kıldı.

Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evinden saat 05.30 sıralarında çıkan Erdoğan, Marmara İlahiyat Vakfı Camisi'ne geldi. Burada sabah namazını ve ardından bayram namazını kılan Erdoğan, saat 08.50 sıralarında camiden ayrılarak evine döndü.

Başbakan Erdoğan'ın evine dönüşünün ardından sokakta bekleyen çocuklara korumalar tarafından 5'er YTL bayram harçlığı dağıtıldı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bayram namazını bir dönem dedesi Şeyh Ahmet Efendi'nin de imamlık yaptığı Kalekapısı'ndaki Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde kıldı.

Baykal, namaz kılacağı camiye Konyaaltında'ki evinden yürüyerek geldi. Baykal'a CHP Antalya milletvekillerinden Osman Kaptan, Hüsnü Çöllü ve İl Başkanı Ömer Melli eşlik etti. CHP Lideri, torunları Alican ile Mehmet'i de beraberinde getirdi. Namaz öncesi cami önünde bir süre bekleyen Baykal, bazı vatandaşlar ve gazetecilerle bayramlaştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazını Gazi Mahallesi Merkez Camii'nde kıldı.

Bayram namazından çıkışta vatandaşların bayram tebriklerini kabul eden Devlet Bahçeli, herhangi bir açıklama yapıp yapmayacağırın sorulması üzerine basın mensuplarına teşekkür etmekle yetindi. Daha sonra Alparslan Türkeş'in anıt mezarına geçen Devlet Bahçeli, burada kendisini bekleyen partililerle bayramlaştı. Türkeş'in mezarının yanına gelen Bahçeli, burada okunan Kuran-ı Kerim'i dinledi. Bahçeli, daha sonra dua etti, partililerle birlikte Türkeş'in mezarına karanfil bırakıp su döktü. Bahçeli, kabirden ayrılırken, Türkeş'in mezar taşını eliyle okşadı. Delvet Bahçeli daha sonra mezarlıkta bulunan küçük bir binada, partililerle sohbet etti.

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan Eyüp Sultan Camii`nde Bayram namazını kıldı. Erbakan'ın namaz öncesi vaazı Eyüp Sultan'ın naaşının bulunduğu yerde dinlediği görüldü. Erbakan bayram namazını da Eyüp Sultan Türbesi'nin bulunduğu bölümde kıldı. Hastalığı nedeniyle Erbakan kapıdan korumalarının yardımıyla güçlükle çıkabildi. Erbakan'ın çıkışı sırasında "Mücahit Erbakan" sloganları atıldı. Bu sırada kısa süreli izdiham yaşandı. Erbakan türbe kapısına kadar yanaştırılan aracına binerek camiden ayrıldı.



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,944 µs