uyarılı bayram mesajları | " /> uyarılı bayram mesajları | "/>

En Sıcak Konular

Siyasilerden uyarılı bayram mesajları

30 Eylül 2008 09:24 tsi
Siyasilerden uyarılı bayram mesajları Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal ve MHP lideri Bahçeli, bayram dolayısıyla birer mesaj yayımladı. Bayram nedeniyle üsluplar yumuşatılmış olsa da, mesajların içeriği aynı. İşte o mesajlar...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın her şeyden çok sevgi, barış ve dayanışmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, yoksulluk, terör ve şiddet gibi tüm insanlığı yakından ilgilendiren sorunların çözümünün, insanları buluşturacak, ön yargıları kıracak, mesafeleri giderecek bir iklimin oluşturulmasına bağlı olduğunu bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, Ramazan Bayramını en kalbi duygularla kutlayan Erdoğan, bayramın, hem Türk milleti, hem İslam alemi, hem de insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diledi.

Sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, dargınların barıştığı, tüm milletin kucaklaştığı bir Ramazan Bayramı'na kavuşmanın mutluluğunun yaşandığını ifade eden Erdoğan, bayramın bilhassa dünya üzerinde acıyla, gözyaşıyla yaşamak durumunda olan insanlara huzur ve neşe getirmesini temenni etti.
Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

“Bizler, daima adaletten, barıştan, kardeşlik ve hoşgörüden yana olan bir milletin mensuplarıyız. Yaşadığımız dünyanın her şeyden çok sevgi, barış ve dayanışmaya ihtiyacı var. Yoksulluk, terör ve şiddet gibi tüm insanlığı yakından ilgilendiren sorunların çözümü, insanları buluşturacak, ön yargıları kıracak, mesafeleri giderecek bir iklimin oluşturulmasına bağlıdır. Bu anlamda bayramlar, milletimizin eşsiz ilham kaynaklarıdır.

Üzerinde yaşadığımız topraklar, anayurdumuz, vatanımız yüz yıllarca bir arada yaşama kültürüne, hoşgörüye, sevgi ve kardeşlik gibi müşterek insani değerlere ev sahipliği yapmıştır. Hak ve hakkaniyet çizgisinden ayrılmadan, kimsenin hukukunu çiğnemeden ve çiğnetmeden milletimizle birlikte bu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Bayramlarımız, bu duygu birliğimizin en güzel örneği olarak ortadadır.

Bu nedenle, bayram ve bayrama ait geleneklerin canlı tutulması çok önemlidir. Buna bizim olduğumuz kadar dünyanın da ihtiyacı olduğuna inanıyorum.”

KARDEŞLİK İKLİMİ

Bayramların, kardeşlik ikliminin, dayanışma ruhunun, milletçe yaşama, duygu birliğini en üst düzeyde tazeleme günleri olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, mesajında, “bu birlik, beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini güçlendirerek geleceğe taşıdığımız takdirde, daha güzel ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağımızdan hiç kuşku duymuyorum” ifadesini kullandı.

Erdoğan, mübarek bir ayı, kutlu bir mevsimi geride bırakarak bayrama erildiğini ifade ederek, “toplumsal hayattaki bu ay içinde daha çok öne çıkan dayanışma ruhunun, karşılıklı anlayış ve hoşgörü atmosferinin, siyasette hangi tartışmalar yaşanırsa yaşansın diğer zamanlarda da aynı yoğunlukta devam edeceğine inandığını” kaydetti.

Bu iklimin getirdiği sevgi, merhamet ve hoşgörünün daha da arttırılması gerektiğini belirten Erdoğan, belediyelerin, kamu ve sivil toplum örgütlerin her zamankinden daha yoğun olarak sosyal dayanışma ve yardımlaşmaya odaklanmasının, “mükemmel bir insanlık örneği” olduğunu bildirdi.

Erdoğan, mesajında şunları ifade etti:

“Kuşkusuz, aramızdaki sevgi ve dostluğu, dayanışma ve yardımlaşmayı muhafaza ettiğimiz sürece toplumsal dokumuz bozulmadan dimdik ayakta kalacaktır. Bayram günlerinde bu hissiyat, bu ruh, bu inanç çok daha güçlü bir biçimde tezahür ediyor.

Bu ülkenin bütün çocukları, bu ülkenin bütün gençleri, büyükleri küçükleri, tevazuyu, hürmeti, cömertliği, ikramda bulunmayı, fedakarlığı, başkasını kendine tercih etmeyi, başkasının mutluluğu ile mutlu olabilmeyi hissederek yaşıyor.”

“DÜNYANIN EN SAYGIN ÜLKELERİNDEN BİRİYİZ”

Mesajında, “Allah'a şükürler olsun ki zorluklarını büyük ölçüde aşmış, demokrasisi her geçen gün güçlenen bir ülkeyiz” ifadesini kullanan Erdoğan, Türkiye'nin, dünyanın en saygın ülkelerinden biri olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin aşamayacağı hiçbir zorluğun bulunmadığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Yeter ki gönül bağlarımızı sağlam tutalım; yeter ki umutsuzluğa, karamsarlığa zerre kadar prim vermeyelim; yeter ki kardeşlik bilincimizin ebedi olduğunu unutmayalım; yeter ki herkesin hakkını kendi hakkımız gibi koruyalım, savunalım. Üreterek, hayaller kurarak, hedeflerimize ulaşarak ilerliyor; yaşadığımız olumlu değişimin etkilerini hayatın her alanında görüyoruz.

Evet, ekonomi ve siyasette güven ve istikrarın bu başarıda rolü büyüktür ancak bu başarıda rolü çok daha büyük olan temel faktör, milletimizin sosyal istikrarıdır.
Birbirimize daha sıkı sarıldıkça, aynı rüyaları gördükçe yakaladığımız toplumsal gelişmeyi daha da ileriye taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
Bayram, bana göre bu gerçekleri hatırlamak ve hatırlatmak için çok iyi bir fırsattır.

Sizlerden özellikle rica edeceğim husus şudur: Bayramlara buruk giren şehitlerimizin yadigarlarını, ailelerini, çocuklarını, kahraman gazilerimizi, yetimlerimizi unutmayalım. Bayram sevincimizi onlarla paylaşarak sevinçte de kederde de onlarla bir olduğumuzu gösterelim.

Bu vesileyle eşsiz fedakarlıklarını bu vatan, bu millet var oldukça unutmayacağımız aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum.

Bu duygular içinde yurtta ve yurt dışında bulunan bütün vatandaşlarımızın ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı tekrar kutluyorum. Bütün milletimize sağlık ve esenlikler diliyor, bu güzel bayram coşkusunun bütün gönülleri şenlendirmesini temenni ediyorum.”

'Din duyguları istismar edilmesin'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yetim hakkına el uzatılmayan, kul hakkının yenmediği, kutsal din duygularının bireysel veya siyasi çıkar hesaplarıyla istismar edilmediği bir bayram dileğinde bulundu.

Baykal, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bayramlar dostluktur, dayanışmadır, paylaşmadır.

Bayramlar birliktir, kardeşliktir, yardımlaşmadır. Ne yazık ki günümüzde bu değerler erezyona uğratılmakta ve gerek siyasi, gerekse bireysel çıkar hesaplarına alet edilmektedir.

Bu nedenle yetim hakkına el uzatılmayan, kul hakkının yenmediği, insanlarımızın kutsal din duygularının bireysel veya siyasi çıkar hesaplarıyla istismar edilmediği şeker bayramlarında buluşmak dileğiyle milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı içtenlikle kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimle, sevgilerimi, saygılarımı sunarım."

Bahçeli'den bayramlık uyarı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı'nın, huzur ve esenliğin kaybolduğu, tartışma ve gerginliklerin yükseldiği bir dönemde karşılandığını ifade ederek, "Tuzaklarla dolu çok boyutlu bir bağımlılık alanının çekim merkezine kıstırılmaya çalışılan ülkemiz; siyasi sorumluluk sahipleri tarafından ateşlenen kavga ve çatışma ortamı nedeniyle dirlik ve sükunetini büyük ölçüde kaybetmiştir" dedi.

Bahçeli, Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, dayanışma ve yardımlaşma duygularının güçlendiği, bir arada olmanın önemsendiği bayramların toplum hayatında ayrıcalıklı bir yeri olduğunu kaydetti. Bayramların, kavga ve küskünlüklerin son bulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının davranışlara yansıyarak somutlaştığı özel günler olduğunu ifade eden Bahçeli, "Temennim dargınlıkların, ihtilafların, huzursuzlukların hiçbir dönemde aziz milletimizi meşgul etmemesidir" dedi. Huzur ve esenliğin kaybolduğu, tartışma ve gerginliklerin yükseldiği bir dönemde Ramazan Bayramı'nı karşılandığını söyleyen Bahçeli, mesajına şöyle devam etti: "Planlı ve sistematik bir biçimde sürdürüldüğüne dair güçlü emareler bulunan gerilim ortamından; fayda ve çıkar sağlayanları esasen milletimiz artık çok iyi bilmektedir. Aziz millet fertlerinin, sonu ve amacı olmayan hastalıklı tartışmalardan dolayı maneviyatının olumsuz bir şekilde etkilendiği şu günlerde, bayramla beraber bir nebze de olsa huzur ve mutluluğun hakim olması en temel dileğimdir."

 



Bu haber 1,200 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,413 µs