En Sıcak Konular

'Yerel seçimler ülkenin geleceğini belirleyecek'

29 Eylül 2008 18:32 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde halkın yalnızca belediye başkanlarını, il genel meclis üyelerini, belediye meclis üyelerini, köy ve mahalle muhtarlarını değil, aynı zamanda geleceklerini de belirleyeceğini, bir uyanışın da işaretini ver

Devlet Bahçeli, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili olarak MHP teşkilatlarına ve kamuoyuna yönelik bir açıklama yaptı. 2002 yılından bu yana iktidarda olan AK Parti zihniyetinin Türkiye'yi pazarlamayı bir misyon ve marifet kabul ettiğini belirten Bahçeli, hükümetin özel ilişkilerle ve kayıt dışı görüşmelerle akraba, eş-dost ayrımını bir gelenek haline getirdiğini, ülkenin kaynak ve servetlerini peşkeş çektiğini öne sürdü.

Türk milletinin bin yıllık kardeşliğinin sorgulanmasına neden olacak süreçlerin önünü açan, cumhuriyetin sosyal, kültürel ve ekonomik kazanımlarını göz ardı eden iktidar zihniyetinin, ülkemizi ve milletimizi bir arada tutan değerleri de temelinden sarstığını vurgulayan Bahçeli, "Etnik kimliklerin milli azınlık olarak tanınması, bunlara Anayasa teminatı altında siyasi ve hukuki statü kazandırılması, Türkiye'nin milli birliğini yıkarak Türk milletinden ayrı bir millet yaratma arayışları hükümet eliyle ve işbirliği ile hız kazanmıştır. Bu hain oyunun nihai hedefinin ise, tek millet-tek devlet esasına dayanan Türkiye Cumhuriyeti'nin milli birlik, bölünmez bütünlük ve milli egemenlik anlayışının yeniden tanımlanması ile çok kimlikli, çok milletli parçalı bir devlet yapısının kabul ettirilmesi olduğu ortaya çıkmıştır" dedi.

Devlet Bahçeli, iktidar ile ana muhalefetin sanal gündem oluşturarak birbirleri ile kıyasıya çatışmalarının, demokratik rejimiin geleceğini de tehdit eden bir kriz ortamına neden olduğunu dile getiren Bahçeli, "Allah'tan korkan ve kuldan utanan bir iktidar vaad ederek işbaşına gelenlerin karıştıkları yolsuzluklar, yandaşlarca talan edilmeye başlanan kamu kaynakları ve kirli ilişkiler ağı artık birer birer çözülmeye başlamıştır. Mukaddes inançlarımız ve milli değerlerimiz ise, bütün bu olumsuz gelişmelerin kılıfı, istismarların örtüsü ve yapılanların kamuoyundan gizlenebilmesi için ucuz siyaset malzemesi ve paravanı olarak kullanılmıştır" dedi.

Devlet Bahçeli, altıncı yıla yaklaşan yıkım döneminde, ilkesiz yöneticiler, partizan bürokratlar, çıkarcı iş dünyasının bazı mensupları, kimliğini kaybetmiş elitler, işbirlikçi medya unsurları bir saadet zinciri oluşturarak, AK Parti'nin tahribatına, büyüme, kalkınma masallarına göz yumduklarını öne sürdü. Bahçeli, "Aziz milletimiz yorulmuş ve hırpalanmış, Türkiye'miz ezik ve bitkin bir ülke durumuna düşürülmüştür" dedi.

MHP'nin bütün bu olumsuz gelişmelerin bedeli konusundaki düşüncelerini kamuoyu ile paylaştığını ve 22 Temmuz seçimlerinden önce "ya milliyetçilik, ya teslimiyetçilik" öngörüsü kitlelere mesajını verdiğini hatırlatan Devlet Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Milliyetçi Hareket Partisi, şimdi de aynı yaklaşımını koruyarak, yaşanan gelişmelerden Türk demokrasisinin geleceği, Türkiye'nin huzur ve istikrarı ve bağımsızlığı açısından büyük endişe duymaktadır. Gelinen bu noktada, Türkiye, milli tarih ve kültür şuurunun, varisi olduğu milli değerlerinin rehber olacağı yeni ve büyük atılımları, süratle ve bir an önce hayata geçirmek mecburiyetindedir. Bu açıdan, 2009 yılının Mart ayında yapılacak olan mahalli idareler seçiminin önemi daha da artmıştır. Artık içi boş sloganlarla, sanal umut ve vaatlerle, hayali başarı hikâyeleriyle ve hatta yapay çatışma ortamları ile Türk Milletini yeniden kandırma imkânı kalmamıştır. Toplum, ağır sorunlarının temelinde, dürüst ve samimi olmayan, meşruiyet sorunu ve kimlik bunalımı içinde bocalayan ve artık mağduriyet oyunu ile aldatma fırsatı kalmayan liyakatsiz kadroların işbaşında olduğunu görmeye başlamıştır."

Bahçeli, yerel seçimlerde halkın yalnızca belediye başkanlarını, il genel meclis üyelerini, belediye meclis üyelerini, köy ve mahalle muhtarlarını değil, aynı zamanda geleceklerini de belirleyeceğini, bir uyanışın da işaretini vereceklerini ifade etti. MHP'nin bu şuurla Türkiye'nin geleceğine talip olduğunu dile getiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "22 Temmuz seçimlerinden sonraki 13 aylık süre içinde Milliyetçi Hareket Partisi siyasi ilke ve ahlakına uygun olarak, Türkiye'miz ve Türk milleti için doğru olduğuna inandığı konularda neler yapabileceğini göstermiştir. Milliyetçi Hareket, Türkiye'yi yönetme konusundaki siyasi meşruiyetinin ve yetkisinin kaynağını, inanç istismarında, milli ve manevi değerlerin karaborsacılığında, çıkar lobilerinin kapılarında ve dış merkezlerin karanlık koridorlarında asla ve asla aramayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin kadroları, milletimizi düştüğü buhrandan kurtaracak; milli kimliğe ve milli değerlere sahip çıkarak halkımızın refah ve huzuru için samimiyetle mücadele edecek son emin sığınağıdır. Gelinen bu aşamada, Milliyetçi Hareket Partisi, devlet ve millet arasında oluşturulmak istenen yapay ayrımlara son verecek, kavga ve gerilimleri dağıtacak ve milletimizin ağır sorunlarını omuzlayacak ve çözecek yegâne siyasal harekettir. Bugün de dün gibi Türk milletini yaşadığı buhrandan çıkartacak güç, yeni bir dönemi başlatacak cesaret, sizin elinizde ve fikrinizdedir."

cha



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,020 µs