En Sıcak Konular

İki yolcu uçağı acil iniş yaptı

29 Eylül 2008 16:21 tsi
THY'nin yeni şirketi Anadolujet'in Ankara-Antalya seferini yapan Boeing 737-400 tipi uçağının motorlarından birinde meydana gelen arıza yüzünden uçağın, Antalya Havalimanı'na acil iniş yaptığı bildirildi.

Antalya Havalimanı Mülki Amiri, Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece Ankara'dan Antalya'ya gelen 171 yolcusu bulunan Anadolujet'e ait uçağın motorlarının birinde pilotun arıza tespit ettiğini, bu nedenle pilotun Antalya Havalimanı'nı uyararak, acil iniş izni istediğini bildirdi.

Balcıoğlu, dün Antalya Havalimanı'nın çok yoğun bir gün yaşadığını belirterek, şu bilgileri verdi:

''Antalya Havalimanı'nın dün yoğunluğu fazlaydı. Bin 600 uçak iniş ya da kalkış yaptı. Bu tür arızalar, hemen her gün olabilen, rutin olaylardandır. Pilotlar, uçaktaki en küçük arızayı bile ciddiye alıp, gereğini yapmak durumundadır. Anadolujet uçağı da Ankara'dan Antalya'ya gelirken pilot bir arıza tespit etmiş. İniş yoğunluğu nedeniyle bu uçağın inişine öncelik verildi. Bu uçak, inişten hemen sonra Ankara'ya dönecekti. THY teknik ekipleri Antalya'dan Ankara'ya gidecek yolcuyu bekletmemek amacıyla hemen yeni bir uçağı servise koydu ve Ankara yolcuları 45 dakika sonra Ankara'ya hareket etti. THY yolcuyu geciktirmemiş oldu.''

Bu arada, Anadolujet uçağının acil iniş yapmasından sonra, İsrail'den başka bir ülkeye sefer yaparken Antalya semalarından geçen Boeing-737-800 tipi uçağın motorlarından birisinin durduğu öğrenildi.

İsrailli pilotun Antalya Havalimanı'ndan acil iniş izni istediği ve 200 yolcu taşıyan uçağın, Antalya Havalimanı'na inişine izin verildiği öğrenildi.

Vali Yardımcısı Balcıoğlu, ''İsrail uçağındaki arıza, Antalya Havalimanı'ndaki teknik ekip tarafından kısa sürede giderildi ve uçak yeniden havalanarak, hedef havaalanına gitti'' diye konuştu.

aa



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,453 µs