En Sıcak Konular

Silah kaçakçıları ve işadamlarına dava

29 Eylül 2008 12:40 tsi
Adana'da silah kaçakçılığı yapan çete üyesi oldukları öne sürülen 19 kişi ile bu silahlardan satın aldıkları belirtilen 17 işadamı hakkında 1 yıldan 31 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

‘Sahte ruhsatla silah satışı’ yapıldığı ihbarı üzerine Adana Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 2006 yılında Adana, İstanbul, İzmir, Antalya, Kocaeli ve Bingöl’de eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Sahte silah ruhsatlarını, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Cengiz Koçak’ın imzasını taklit ederek düzenleyen polislikten atılma 34 yaşındaki Nuri Tekin, sevgilisi 26 yaşındaki Pınar Tatlı, silah kaçakçısı 41 yaşındaki Sadık Aydın ile birlikte 19 kişi yakalandı. Bu kişilerin evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramada aralarında hayalet silah olarak da bilinen Glock marka suikast tabancalarının da bulunduğu değişik marka ve çapta 36 tabanca, 41 şarjör, 927 mermi, 26 sahte silah ruhsatı, 21 sahte mühür ve kaşe, çeşitli branşlarda doktor ve başhekimlere ait 21 sahte kaşe ve mühür, 2 kelepçe, sahte silah ruhsatı düzenlemekte kullanılan çok sayıda evrak ele geçirildi. Zanlılar, ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yaklaşık 2 yıldır süren silah ve mermi kaçakçılığıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısı, elebaşılığını eski polis memuru Tekin’in yaptığı 19 kişi hakkında ‘mühürde sahtecilik, izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme, satma, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik’ suçlarından, ayrıca bu kişilerden ruhsatsız tabanca ve mermi aldıkları belirlenen aralarında Adana’nın tanınmış işadamlarının da bulunduğu 17 kişi hakkında ‘müşteki şüpheli’ konumunda dava açtı. Savcı, silah kaçakçıları hakkında 31’er yıla kadar, ruhsatsız silah ve mermi alan işadamları hakkında ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istedi.

Savcı iddianamesinde, ‘ihaleye fesat karıştırmak, sahtecilik ve amirini darp etmek’ suçlarından meslekten atılan Nuri Tekin’in silah kaçakçısı Sadık Aydın’dan temin ettiği çeşitli markalardaki silahları sahte imza ve belgelerle işadamlarına toplam 9 bin 800 YTL’ye, Glock marka silahları ise 20 bin YTL’ye sattığını belirtti. Silahları saklama ve teslimat işini ise Tekin’in birlikte yaşadığı sevgilisi Pınar Tatlı’nın üstlendiği belirtildi.

Silah kaçakçıları ile bu kişilerden ruhsatsız silah ve mermi aldığı iddia edilen tutuksuz zanlılar, önümüzdeki günlerde Adana 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

milliyet



Bu haber 1,713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,630 µs