tam yetki istiyor! | " /> tam yetki istiyor! | "/>

En Sıcak Konular

Asker tam yetki istiyor!

28 Eylül 2008 19:50 tsi
Asker tam yetki istiyor! Başbakan Erdoğan, İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından 1 ay içinde ikinci kez terör zirvesi topluyor. Gündem kritik. Çünkü Genelkurmay'ın ciddi istekleri var. Peki hükümetin cevabı ne?

Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un koltuğuna oturmasının ardından bir ay içinde ikinci kez terör zirvesini topluyor. Başbakanlık'ta 9 ekim'de yapılacak üst düzey katılımlı zirvede, bir önceki toplantıda askerlerin masaya getirdiği talepler değerlendirilecek. 

Askeri kanat, Jandarma ve Emniyet yetkilileri, "Bu mücadelede elimiz rahat olmalı, daha rahat hareket etmek istiyoruz" diyerek bazı yasal değişiklik taleplerinde bulunuyor. Hükümet ise bu yetkilerin üst üste konulduğunda, "sıkıyönetim ya da olağanüstü hal"i çağrıştıracağı gerekçesiyle sıcak bakmıyor. Askeri kanadın talepleri şöyle:

Asker, bombalı saldın riski olan bölgelerde geniş bir alanda frekans karıştırıcı (jammer) ile cep telefonu haberleşmesini engelleme yetkisi istiyor. Hükümet, bunun haberleşme hürriyetine aykırı olacağını savunuyor.

Jandarma, arama-tarama faaliyetleri için hükümetten kolluk yetkisi istiyor. Ancak hükümet, bunun jandarmanın görevi olmadığını belirterek karşı çıkıyor. II Jandarma, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin iptal kararma rağmen, terörle ve organize suç örgütleriyle mücadelede operasyonel dinleme yetkisi verilmesini istiyor. Hükümet karşı. 1 Hükümet, özel harekât birimlerinin aktive edilmesini ve terörle mücadelenin profesyonel ordu tarafından yürütülmesini istiyor. Genelkurmay'ın da bu yönde çalışmaları var. 2009'dan itibaren de erlerin komando olması uygulamasının sona erdirilmesi planlanıyor.

Toplantıda, devlet-vatandaş barışını sağlamaya yönelik tedbirler de konuşulacak. Dışişleri, PKK'nın eli kanlı bir terör örgütü olduğunu dünyaya anlatmak için kampanya başlatıyor. Bunun için kitap hazırlanıyor.



Bu haber 1,245 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,892 µs