En Sıcak Konular

KPSS Türkiye İkincisi oldu, ama...

28 Eylül 2008 16:15 tsi
Girdiği KPSS’de Türkiye ikincisi olan, Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği mezunu Serkan Tektaş, aldığı puana rağmen 2 yıldır atanamamaktan yakınıyor.

2007 yılında Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği bölümünden mezun olan Serkan Tektaş isimli öğretmen adayı KPSS’de Türkiye ikincisi olmasına rağmen işsiz olduğunu söylüyor.

Türkiye’de 320 Ticaret Lisesi ve 184 Çok Programlı Lisesi olduğunu, bu okullara öğretmen yetiştiren tek fakülte olan Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi bölümü mezunları öğretmenliğe atanamadığını kaydetti.

Her yıl Ticaret liselerine giden öğrenci artmasına rağmen 2 senedir bir tane bile öğretmen ataması yapılmadığını iddia eden Tektaş, başarılı olmalarına rağmen ne özel sektörde ne de kamuda iş bulamamaktan yakındı.

Ticaret Liselerini tek tek arayıp öğretmen açıklarını soran Tektaş, ve beraberindeki arkadaşları, kendi hesaplarına göre, okullarda 300 civarında açık olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Telefon açtıkları okullardan onlarca ücretli öğretmenlik teklifi aldıklarını söyleyen öğretmen adayları atamanın yapılmamasına bir anlam veremediklerini belirtiyor.

Biran önce yetkililerin bu konuyla ilgilenmesini isteyen Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği mezunları, Milli Eğitim Bakanlığının Ekim ayında yapacağı 10.000 öğretmen atamasında hak ettikleri değerin kendilerine verilmesini istediklerini vurguladılar.



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,033 µs