En Sıcak Konular

Trabzonspor'da liderlik sevinci

28 Eylül 2008 15:28 tsi
Trabzonspor, kendi sahasında aldığı 3-2'lik Antalyaspor galibiyetinin ardından 3 yıl aradan sonra ligin liderlik koltuğuna oturdu.

En son 2004-2005 sezonunun 7. haftasında 19 puanla Fenerbahçe ile birlikte liderliği paylaşan bordo-mavililer, 134 hafta sonra yeniden lider oldu.
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, karşılaşmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, bu sezon en tempolu oyunlarını ortaya koyduklarını belirterek, Antalyaspor karşısında galibiyeti hak ettiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ilk 15 dakikasında 5 net pozisyon yakaladıklarını, ancak bunları değerlendiremediklerini ifade eden Yanal, "Beklemediğimiz bir anda gol yedik. Bundan sonra da baskımız devam etti. O dakikadan itibaren oyunu bırakmadık ve maçın sonunda istediğimizi aldık. Bu sezon oynadığımız en yüksek tempolu maçlardan birisiydi, hatta en iyisiydi. Rakibin oyunu yavaşlatma teşebbüslerine rağmen tempoyu hep yükseltmeye çalıştık. Oyunun kontrolünü elimizde tuttuk. Futbolcularımı ve maç boyunca takıma desteklerini sürdüren taraftarlarımızı kutluyorum." dedi.

Lig boyunca bu tür maçları çok oynayacaklarını kaydeden Yanal, şöyle devam etti: "Zirve yarışında beraber yarıştığımız takımların performanslarını değerlendirecek olursak, Türkiye'de futbol eşit mücadele şeklini alıyor, herkes herkesten puan alıyor. Önümüzde uzun bir maraton var. Bu maraton boyunca bu tür maçları daha çok oynayacağız. Trabzonspor ligin sonunda hedeflediği yere ulaşacaktır."

Katar'ın Al Saad kulübüyle anlaşan İbrahim Yattara'nın futbol kariyeri açısından kolay olanı seçtiğini öne süren Yanal, Yattara'nın futbol kariyerinin bir kaç sene içerisinde biteceğini savundu.

Yattara'nın kariyeri açısından daha az paraya Avrupa'ya gitmesinin daha mantıklı olacağını dile getiren tecrübeli teknik adam, "Yattara, bence kolayı seçti. Ona çizdiğimiz vizyonda asla böyle bir şey yoktu. Keşke daha az paraya Roma'ya gitseydi. Yattara'nın futbol kariyeri büyük ihtimalle birkaç yıl içinde sona erecektir. Oradan alacağı parayla rahatına bakacaktır. Böyle düşünen bir oyuncunun da zaten bize faydası olmazdı. Netice de artık Yattara yok, biz bu takımla yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yanal, 'futbolcuların Yattara'sız da kazanırız' düşüncesi ile maça asıldıkları yolunda değerlendirmeler olduğu sorusu üzerine; "Böyle bir şey söz konusu değil. Eğer futbolcular öyle düşünüyorsa, vay halimize. O zaman her hafta birini satmak zorunda kalırız." cevabını verdi.

ANTALYASPOR'DAN HAKEME TEPKİ

Antalyaspor Teknik Direktörü Jozef Jarabinsky, Trabzonspor karşısında kazanmak için elinden geleni yaptığını ifade etti. Hakemin kritik pozisyonlarda taktir hakkını aleyhlerinde kullandığını iddia eden Jarabinski, "Takımım çok iyi mücadele etti ama aynı zamanda hatalar da yaptık. Çok kritik durumlar bizim aleyhimize kullanıldı. Maçı tekrar izlediğinizde bana hak vereceksiniz. Her şeye rağmen iki takımı da kutlamak isterim." diye konuştu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu üyesi Hasan Yener de takımın mücadelesinden memnun olduklarını, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını dile getirdi. Maç sonu soyunma odasına giderek futbolcuları kutlayan Başkan Şener, maç primini iki katına çıkarttığı müjdesini verdi.

Futbolcular Gustavo Colman ile Umut Bulut, kazandıkları üç puanla ligde olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

cihan



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,652 µs