En Sıcak Konular

İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış!

28 Eylül 2008 09:50 tsi
İstanbul'da kuvvetli sağanak etkili oluyor. Yollarda su birikintileri oluşurken pazar olması nedeniyle trafikte herhangi bir olumsuz durum yaşanmıyor.

Gece boyunca devam eden ve sabah saatlerine doğru hızlanan yağmur, yollarda su birikintileri oluşmasına neden oldu.

Pazar günü olması nedeniyle trafikte herhangi bir olumsuz durum yaşanmazken bazı semtlerde bodrum katlarını su bastığı yönünde haberler geliyor.

İDO seferleri iptal

Deniz Otobüsleri (İDO)’nin Bandırma - Yenikapı ve Yenikapı - Bandırma seferleri fırtına nedeniyle iptal edildi.

Marmara bölgesinde etkili olan yağış ve fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Bandırma ile Yenikapı arasındakarşılıklı olarak yapılması gereken deniz otobüsü seferleri fırtına nedeniyle iptal edildi. İDO yetkilileri, hava şartlarının düzelmesi halinde normal seferlerin yapılabileceğini bildirdi.


Barajlardaki su seviyesi geçen yılın üzerine çıktı 
 
Bir haftadır aralıklarla yağan yağmurlar, kuruma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan barajlara hayat verdi. Barajların su seviyesi yükselişe geçti.

İstanbul'a içme suyu sağlayan barajlardaki su seviyesi, bir haftadır aralıklarla devam eden yağışlar sayesinde ilk defa önceki gün, geçen yılki seviyenin üzerine çıktı.
 
Melen ve Yeşilçay'dan 11 aydır aldığı takviyeye rağmen, hep geçen yılın aynı gününe ait seviyenin altında kalan barajların doluluk oranı, nihayet 26 Eylül sabahı geçen yılın aynı gününe ait seviyenin üzerine çıktı. Istrancalar'a düşen yağmurun barajlara erişmesi ve yağmurların devam etmesiyle birlikte dün sabah itibarıyla doluluk oranı yüzde 22,62'ye yükseldi. Geçen yılın aynı gününde (27 Eylül 2007) günü barajlardaki doluluk oranı 15,93 ve su miktarı 138 milyon metreküptü.

İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi) yetkililerinden alınan bilgiye göre, son bir hafta içinde Istrancalar'da metrekareye 128 kilogram yağmur düştü. Istranca sularının Terkos Gölü'ne ulaşması ve Melen ile Yeşilçay'dan alınan günlük suyun 500 bin metreküpe çıkması, barajlar için dönüm noktası oldu. 25 Eylül 2008 günü 136 milyon metreküp olan su miktarı 26 Eylül'de 7 milyon metreküplük artışla 143 milyon metreküpe çıktı. Meteorolojik tahminlere göre, dün yağış alan İstanbul'da hava bugün ve yarın da yağmurlu. Yağmurlarla 2 yıldır süregelen barajlardaki kritik su seviyesinin aşılması ve özellikle yaz aylarına kesinti riski olmadan rahat girilmesi bekleniyor.

Günlük 750 bin metreküplük kapasiteye sahip Melen ve Yeşilçay'dan, devreye girdiği 21 Ekim 2007'den itibaren 11 ay boyunca İstanbul'a 190 milyon metreküp su aktı. Önceki gün barajlardaki su seviyesinin 136 milyon metreküp olduğu göz önünde bulundurulduğunda, Melen suyu olmasaydı günlük 2 milyon metreküp su tüketen İstanbul'un barajları 22 gün önce sıfırı tüketmiş olacaktı. Şehirde yaz başından bu yana su kesintisi uygulanıyor olacaktı. Melen'den gelen su sayesinde İstanbullu yaz aylarını kesinti tehlikesi olmadan atlattı.

haber7 - zaman



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,780 µs