En Sıcak Konular

Amaçları seçimlerde önümüzü kesmek

27 Eylül 2008 20:33 tsi
Amaçları seçimlerde önümüzü kesmek "Kapatma olayları olmadı, başka olaylar olmadı, cumhurbaşkanlığı seçimleri, muhtıralar olmadı, o olmadı, bu olmadı. Şimdi ne olacak?" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik sonrasını anlatıyor...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, son günlerde yaşanılan tartışmaların 6 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin ilerlemesini engellemek amacı taşıdığını söyledi.

AK Parti Bursa Gürsu İlçe Başkanlığı'nın 3. olağan kongresine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Dünyanın büyük bir ekonomik kriz içerisinde olmasına rağmen Türkiye'de tartışılmaması gereken konuların tartışıldığını anlatan Bakan Çelik, muhalefetin gündeme getirdiği tartışmaların arkasında 2009 Mart'ında yapılacak yerel seçimler olduğunu savundu.

Dünyada birçok gelişme yaşanırken Türkiye'deki muhalefetin ilgisiz konularla meşgul olduğunu belirten Bakan Çelik;

"Türkiye'de maalesef muhalefet sorunu devam ediyor. Siyasiler ve siyasi partiler dünyadaki gelişen olayları okumaktan çok uzak. Tartışılması gerekenler değil, tartışılmaması gereken konular gündemi işgal ediyor. Yakın geçmişte laiklik-cumhuriyet tartışmaları gündemin birinci maddesindeydi. Ne oldu, yani laiklik ve cumhuriyet tartışmalarında bütün sorunlar çözüldü mü? Hani büyük sorunlar vardı ve milletin elinden birşeyler gidiyordu? Muhalefetin gündemine baktığınız zaman sanal gündem ortaya koyduklarını görürsünüz. Böyle bir gerçek varsa bugün de devam ettirmeleri lazım tartışmaları." diye konuştu.

Muhalefetin bugün de ülke gündeminden uzak konularla meşgul olmayı sürdürdüğünü ifade eden Çelik, "Kapatma olayları olmadı, başka olaylar olmadı, cumhurbaşkanlığı seçimleri, muhtıralar olmadı, o olmadı, bu olmadı. Şimdi ne olacak? Şimdi (AK'ı kara yapabilir miyiz) diy uğraşıyorlar. Niye? 6 ay sonra seçim var, seçime kadar (AK Parti'nin aklığını nasıl kara yaparız, burdan bir çıkış yolu bulabilir miyiz? milletin kafasını bulandırabilir miyiz?) diye çalışıyorlar." dedi.

Türkiye'de 2001 yılında bankaları soyup soğana çevirenlerin çuvallarla para götürdüklerini, finans sistemini batıranların şimdi iktidar çevresinde yuvalandıklarını ileri süren Bakan Çelik halen de bu kişilerin aynı yola başvurduklarını kaydetti. Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de o zaman vurgunlar, soygunlar 40-50 milyar dolarla ifade ediliyordu. O bankaları soyan insanların kimlikleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilmiydi. Bu ülkenin vatandaşları değillermiydi? Bunlar bir yere mi gitti? Gitmediler, buradalar. Net söylüyorum; bilgi sızmalarının altında yatan mekanizma budur. Türkiye'de nüfusun yüzde 1-2'si bu işlerle meşgülse, bu insanların tamamı iktidarın etrafında yuvalanırlar ve oradan nasiplenmeye çalışırlar. Bunlar bizim tercihimizle, 'bahçemize gelin buyrun oturun' diyerek çağırdımız insanlar değil. Bir yolunu bulup, bu sistemi, AK'ı karaya çevirme mücadelesi içindeler. Onlar doyumsuz insanlardır, doymak bilmezler, doymayı bilmedikleri için her dönemde her iktidar döneminde varolan insanlardır. Bugüne kadar hassas şekilde dengeyi, teraziyi götürdük, getirdik. Aynı hassassiyeti devam ettirip, hırsızlık, yolsuzluk yapanları bu teşkilata sokmayacağız."

cha



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,556 µs