Birer birer konuştular | " /> Birer birer konuştular | "/>

En Sıcak Konular

Birer birer konuştular

27 Eylül 2008 17:42 tsi
Birer birer konuştular İşte sekizinci dalgada göz altına alınanların Savcı öz'e verdikleri ifadeler... Çapan'ın avukatı: Örgüt bağlantısı Cumhuriyet gazetesinden...

Ergenekon tutuklusu Güvendiren: Adımın örgütle anılmasını zül addederim   
 
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Emekli Askeri Hakim Tanju Güvendiren, örgütle hiçbir ilgisinin bulunmadığını savundu. Güvendiren mahkemedeki savunmasında, "Adımın tek bir harfinin bile bu örgütle anılmasını zül addediyorum." dedi. Bugün Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Emekli Askeri Hakim Tanju Güvendiren, dosyada aleyhine tek bir delil olmadığını iddia etti. Sadece telefon dinleme kayıtlarından söz edildiğini öne süren Güvendiren, "Hiçbir demokraside böyle bir delil yöntemi yoktur. İddialar delilden yoksun ve dayanaksızdır. Uzun yıllar sıkı yönetim mahkemelerinde ve DGM'lerde hakimlik yaptım. Son olarak siyasete atılmak suretiyle askeri Yargıtay üyeliğinden emekli oldum. Ticaretle uğraşamaya başladım ve başarılı oldum. Yüksek bir kazanç sağladım." diye konuştu.


Meslek yaşantısının terör örgütlerine karşı mücadele ile geçtiğini savunan Güvendiren, "PKK ve Hizbullah örgütlerinin hedefi oldum. Örgütlerin nasıl çalıştığını bilirim. Meslek geçmişim ve halen mevcut ticari durumum ortada iken örgütle bağlantım söz konusu olamaz. Hiçbir delile dayanmayan iddialar karşısında kendimi savunamama aczi içindeyim. Adımın bir harfinin bu örgütle anılmasını zül addediyorum. Bu olay sebebiyle itibarım zarar görmüştür. İtibarımın iadesini ve serbest bırakılmamı istiyorum." şeklinde konuştu.

Tanju Güvendiren'in avukatı Armağan Güner ise, müvekkilinin Tuncay Özkan'ı gazeteci olması nedeniyle tanıdığını söyledi. Şener Eruygur'u ise müvekkilinin DGM'de çalıştığı dönemde sicil amiri olduğunu anlatan Güner, "Aralarındaki irtibat devam etmektedir. Bu da alt üst ilişkisi olarak halen sürmektedir. Tuncay Özkan ile emekli olan Şener Eruygur'un ADD'nin yönetimini oluşturması sebebiyle çıkan anlaşmazlıkta müvekkilim aracı olmuştur." dedi.
 
Gürbüz Çapan: Ergenekon'un mağduruyum   
  
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Esenyurt eski Belde Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, mahkemedeki ifadesinde; Ergenekon üyesi olmadığını, böyle bir örgüt varsa bu örgütün mağduru olduğunu söyledi. İfadesinde Çapan, gençliğinde Dev-Yol sempatizanı olduğunu kaydetti.
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri mahkemede ifade veren Gürbüz Çapan, isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Ergenekon'un üyesi olmadığını, böyle bir örgüt varsa bu örgütün mağduru olduğunu savunan Çapan, "2001 yılında düzmece iddialarla yargılandım, halen yargılanmam devam etmektedir. 11 ay 20 gün tutuklu kaldım. Benim o dönemde Ermenistan üzerinden nükleer kaçakçılık yaptığım belediyede usulsüzlük yaptığım, büyük bir Ermeni asıllı olduğum iddialarında bulunuldu. Ben o tarihte nükleer madde kaçakçılığı iddiasının nereden çıktığını bilmiyordum. İşçi Partisi'nin bilgisayarlarından çıkmış öyle bir şey varsa ben mağduru olmuşumdur." dedi.

Gürbüz Çapan, Ergenekon terör örgütü içine dahil edilmesi iddiasını da, "Böyle bir örgütün içerisine katılmamın sebebi Cumhuriyet gazetesinin ekonomik sıkıntıya girdiği zaman kardeşim ile beraber gazetenin kurduğu bir finans şirketine ortak olduk. İddia edilen örgütün bu gazete çevresinde yapılandığı belirtildiğinden benim de bu örgüt içerisinde olduğum iddia edilmektedir. Ben kabul etmiyorum." diyerek yanıtladı.

Gençliğinde Dev-Yol sempatizanı olduğunu kaydeden Çapan: "1979 yılında bu örgütten ayrılmıştım. DHKP/C'nin bizim hakkımızdaki düşünceleri bellidir. Bizi sevmezler. Ben cezaevinde bulunduğum zaman zor durumda bulunan gençlere yiyecek ve kitap yardımında bulunmuştum. Daha doğrusu cezaevi kantininde onların ihtiyaçlarını karşıladım. Bu cezaevinde ekonomik durumu iyi olanların yaptıkları bir durumdur. Bir örgütü destekleme anlamında değildir." şeklinde konuştu. Çapan, polisin evine geldiğinde kaçmadığını söyleyerek, "Kaçacak değilim. Her türlü antidemokratik uygulamanın karşısındayım." dedi.

"ÖRGÜT BAĞLANTISI CUMHURİYET GAZETESİNDEN"

Mahkemede söz alan Gürbüz Çapan'ın avukatı ise şöyle konuştu; "Müvekkilimin söz konusu terör örgütü ile bağlantısı Cumhuriyet gazetesi dolayısıyladır. Cumhuriyet gazetesinde bulunduğu belirtilen hisselerin bu örgüt tarafından ele geçirilmeye çalışıldığı iddia edilmektedir. Öncelikle müvekkilim böyle bir talebi kabul etmemiştir. Gazetenin müvekkilimin sahip olduğu hisse devri yolu ile ele geçirilmesi mümkün değildir. Çünkü gazete bir vakfa aittir. Şirket sadece gazeteye finansman sağlamak için kurulmuştur. Müvekkilim; Veli Küçük, Ferit İlsever, Kemal Özden ve Ümit Ülgen ile siyasi kişiliği olması sebebiyle bir yemekte bir araya gelmiştir. Ayrıca iddia edilen örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen Şener Eruygur'un jandarma komutanlığı yaptığı sırada müvekkilim jandarmanın yaptığı bir operasyonda suç isnat edilmiş ve tutuklanmıştır. İsnat edilen suçlar asılsızdır."
 
Adil Serdar Saçan: Avukatım, aylık gelirim bin 500 YTL   
 
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele eski Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, mahkemeye mesleğini avukat olarak beyan etti. Saçan, aylık gelirinin bin 500 YTL olduğunu söyledi. Emekli Askeri Hakim olduğunu ifade eden Tanju Güvendiren'in ise, aylık gelirinin 40 bin YTL olduğunu kaydetmesi dikkatlerden kaçmadı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne dün getirilen son dalga operasyonda gözaltına alınan Adil Serdar Saçan, Gürbüz Çapan, Tuncay Özkan, Tanju Güvendiren, Emcet Olcaytu, Hüseyin Nazlıkul "Yasa dışı Ergenekon terör örgütü üyesi olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmak" suçlarından tutuklandı.

Şüphelilerin mahkeme sorgularında kimlik tespiti sırasında verdikleri bilgiler dikkat çekti. Adil Serdar Saçan mesleğini avukat olarak beyan ederken aylık gelirinin bin 500 YTL olduğunu söyledi. Gürbüz Çapan ise mesleğini doktor, aylık gelirinin de 21 bin YTL olduğunu ifade etti. Tanju Güvendiren ise, Emekli Askeri Hakim, aylık gelirinin de 40 bin YTL olduğunu kaydetti. Hüseyin Nazlıkul da mesleğini "Yurt dışında ve Türkiye'de Tamamlayıcı Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı ve aynı zamanda Öğretim Görevlisi, Gazeteci, ayrıca Kürtçe, Almanca ve Türkçe'de yeminli tercüman" olarak söylerken aylık gelirini 18-25 bin YTL olarak belirtti. Gazetecilik yaptığını ifade eden Tuncay Özkan da aylık gelirinin 4 bin YTL olduğunu belirtti.

CİHAN



Bu haber 1,529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,386 µs