CHP'den şaşırtan öneri | " /> CHP'den şaşırtan öneri | "/>

En Sıcak Konular

CHP'den şaşırtan öneri

27 Eylül 2008 17:18 tsi
CHP'den şaşırtan öneri AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat bugün öğle saatlerinde düzenlediği basın toplantısıyla CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştirmiş ve "sahtekarlıkla" suçlamıştı. Kemal Kılıçdaroğlu az önce TBMM'de bir basın toplantıs

Fırat'ın  ağır suçlamarına doğrudan bir cevap vermekten kaçındığı gözlenen Kılıçdaroğlu ilginç bir öneriyi de gündeme taşıdı:

"Sayın Baykal’ın bir önerisi var. Sayın Baykal’ın ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dokunulmazlıklarını kaldıralım. Biz CHP olarak hodri meydan diyoruz. Sizin AKP’nin bunu yapmaya yüreği vardı. Biz söylediğimiz her sözün arkasında duruyoruz. Kimseye yalan söylemiyoruz.

Benim yaptığım açıklamaya paralel olarak, Recep Tayyip Erdoğan  ve Deniz Baykal’ın dokunulmazlıklarını eş zamanlı kaldıracağız demeye yüreğiniz var mı? Eğer yoksa Sayın Baykal’ın dokunulmazlığını kaldırın diyoruz. Buna da yüreğiniz yetmiyorsa sayın Baykal ile Sayın Erdoğan yine burada yine  Uğur Dündar'ın yöneteceği bir programda tartışsınlar"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mir Dengir Fırat bugün öğle saatlerinde düzenlediği basın toplantısıyla CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nu yalanlamış ve çeşitli iddialarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu tam 1,5 saat sonra düzenlediği basın toplantısıyla Fırat'a cevap verdi:

Sayın Fırat ile tartışmayı aslında noktalamayı ve halkımızın vicdanına bırakmayı düşünmüştüm. Ama sunduğum belgelere, yayında yanıt verememiş olacak.

Sayın Baykal’ın bir önerisi var. Sayın Baykal’ın ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dokunulmazlıklarını kaldıralım. Biz CHP olarak hodri meydan diyoruz. Sizin AKP’nin bunu yapmaya yüreği vardı. Biz söylediğimiz her sözün arkasında duruyoruz. Kimseye yalan söylemiyoruz.

Benim yaptığım açıklamaya paralel olarak, Recep Tayyip Erdoğan  ve Deniz Baykal’ın dokunulmazlıklarını eş zamanlı kaldıracağız demeye yüreğiniz var mı? Eğer yoksa Sayın Baykal’ın dokunulmazlığını kaldırın diyoruz. Buna da yüreğiniz yetmiyorsa sayın Baykal ile Sayın Erdoğan yine burada yine Sayın uğur Dündar’ın yöneteceği bir programda tartışsınlar.

Sayın Fırat’a göre Menas kırmızı hatta değilmiş. Gümrük müsteşarı Menas’ın kırmızı hatta olup olmadığını söylemem diyor. Daha ne diyelim. Belgeleri alnına çivilememiz mi lazım?.

1999’da ilişkimi sonlandırdım diyordu. Mademki şirketin yönetiminde değilsiniz o halde Menas’ın kırmızı hattan çıkarılmasını niçin istediniz diye sordum. 27 Ağustos 2007’de eline alan bir bürokrat sizin adınızı okuduğun da ne düşünecek.

Efenim şirket ortağı olduğum için adımı kullanmış olabilir diyebilir. Peki diğer ortakların adı neden yazmıyor da sizin adınız yazıyor.

Bir denetim elemanı kaçakçılık raporu yazdığında bu rapor risk analizleri şubesine gider ve ilgili firma hatlarda yerini alır Menas’ın kırmızı hatta yer aldığı gibi.

Kırmızı hat dışındaki yaptırımların tümü gümrük idaresinin dışındadır.
Açıkça mahkeme diyor ki, gerçekte ihracat işlemlerine konu olmayan ne demektir bu hayali ihracattır. Bu yasalarda yer alan bir tanım değildir. Bu kararı 21,03,2006 tarihinde yani Fırat’ın AKP Genel Başkan yardımcısı olduğu tarihte aynen ve oy birliği ile onaylıyor.

Sayın Fırat bu sahtekarlıkların yapıldığı dönemde Menas’ın ikinci başkanıdır. Sayın Fırat ispata da lüzum yok diyordu. Biz Fırat’a bu sözlerini bir kez daha hatırlatıyoruz. Biz şüphe edilecek bir şey değil, sizin alnınıza yapıştırılmış Danıştay kararını yapıştırıyoruz Sayın Fırat.

Biz İngiltere’deki ihracattan bahsediyoruz. Sayın Fırat, bir müfettişin aradığını söyledi. Vicdan azabı çektiğini, dosyayı da bayramdan sonra Sayın Fırat’a dosyaları gönderecekmiş. Fırat bunu da açıklasın.

24.10.2000 günlü hazine kontrolörünün raporu. Sayın Fırat siz hisselerinizi 1 Eylül 2007’de 300 bin dolara devrettiğini açıklamıştınız ve bunların da bankaya yattığını açıklamıştınız. 300 bin dolara sattığınız hisse devrini 200 bin doları hangi tarihte sizin banka hesabınıza yattı?

Amerikalı bir firmadan Menas’a geldi mi? Sayın Baykal’ın bir önerisi var. Sayın Baykal’ın ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dokunulmazlıklarını kaldıralım. Biz CHP olarak hodri meydan diyoruz. Sizin AKP’nin bunu yapmaya yüreği vardı. Biz söylediğimiz her sözün arkasında duruyoruz. Kimseye yalan söylemiyoruz.

Benim yaptığım açıklamaya paralel olarak, Recep Tayyip Erdoğan  ve Deniz Baykal’ın dokunulmazlıklarını eş zamanlı kaldıracağız demeye yüreğiniz var mı? Eğer yoksa Sayın Baykal’ın dokunulmazlığını kaldırın diyoruz. Buna da yüreğiniz yetmiyorsa sayın Baykal ile Sayın Erdoğan yine burada yine Sayın uğur Dündar’ın yöneteceği bir programda tartışsınlar.



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,448 µs