En Sıcak Konular

Kanal 7 Int'in lisansı iptal

27 Eylül 2008 15:59 tsi
Kanal 7 Int'in lisansı iptal Almanya'da görülen Deniz Feneri e.V. davasının ardından Kanal 7 Int'in yayın lisansı iptal ediliyor. Ancak bu kadarla da kalmıyor. İşte Kanak 7 Int'in başına gelecek olaylar...

Deniz Feneri e.V. davasından çıkan mahkumiyet kararı, Almanya'da yapılan Kanal 7 Int yayınlarını da vurdu

Radyo-TV kurulu LPR , Almanya genelinde yayın izni alan Kanal 7 Int'in lisansının iptali için işlem başlattı.

Uydu ve kablo üzerinden, başta Almanya olmak üzere Avrupa'daki 5 milyon Türk'e yönelik yayın yapan Kanal 7 Int, Şubat 2007'de Almanya çapında yayın için aldığı lisansı yitirme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Sorular yanıtsız bırakıldı
Merkezi Kassel kentinde bulunan Hessen Eyaleti Özel Radyo-Televizyon ve Yeni Medyalar Dairesi (LPR-Hessen), Kanal 7 Int ve tvt televizyonularının 4 yıl süreli lisansların iptal süreci başlatılmasını onayladı. 

LPR Başkanvekili Joachim Becker imzalı resmi yazıda, "lisans iptal işleminin sürmesi dolayısıyla açıklama yapılamayacağı ve kararın verilmesi durumunda bunun basın açıklamasıyla duyurulacağı" belirtildi.

Lisans başvurusunda, LPR'ye, Türkçe'nin yanı sıra Almanca yayınlarına da ağırlık verileceği, Almanca haber bülteni sunulacağı, uyuma katkı sağlayıcı programlar yapılacağını vaadeden Kanal 7 Int yönetiminin bu vaadini tutmadığı gibi, yapılan aramalarda bir muhatap bulunamadığı öğrenildi. LPR yönetiminin 23 Eylül'e kadar açıklama istediği Kanal 7 Int yönetiminin, bu yazıyı Frankfurt Barosu avukatlarından Hamdi Küçüktepe'ye havale ettiği öğrenildi. Deniz Feneri hükümlüsü Mehmet Taşkan'ın avukatı Ercan Açıkel'in partneri konumundaki Küçüktepe, bilgi alma taleplerimizi yanıtsız bıraktı.

Yayınları sona ermeyecek
Uluslararası sınır ötesi yayınlar sözleşmesi gereği Türkiye merkezli olarak uydudan da Avrupa'ya yayın yapabilen Kanal 7 Int'in, Almanya’dan lisans alma zorunluluğu bulunmuyor.

Kanal 7 Int'in lisansı iptal edilirse, yayınlar uydu üzerinden yapıldığı için pratikte bir olumsuzluk yaşanmayacak. Ancak reklam verenler açışından ve Kanal 7 Int yayınları kablo şirketlerinin Türkçe paket programlarında bulunduğu için bir güven sorunu yaşanabilecek.

Binaya el konuluyor
Kanal 7 Int ve tvt televizyon yayınlarını yapan Euro 7 Fernseh GmbH'nın Avrupa merkezinin bulunduğu Adam Opel Str. 5 Frankfurt adresindeki binaya Alman devletince el konulması işlemleri sürüyor. Binada, Kanal 7 Int'in yanı sıra Deniz Feneri e.V. derneğinin de genel merkezi bulunuyordu.

aktifhaber

 



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,674 µs